1. Άφησε στην άκρη τις προσδοκίες σου

"Η προσδοκία είναι η πηγή όλης της απογοήτευσης"

Οι άνθρωποι που μας επισκέπτονται για πρώτη φορά στo Cosmic Float Center έρχονται με ένα σωρό προσδοκίες, είτε για την διαδικασία ως τέτοια είτε για τα αποτελέσματα αυτής. Και αυτό είναι φυσιολογικό. ‘Ολοι μας έχουμε προβλήματα, και πολλά απο αυτά είναι και χρόνια, και όλοι μας θα θέλαμε να βρούμε μία μαγική λύση για να μας βοηθήσει να τα ξεφορτωθούμε.

Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση οι προσδοκίες πάνε κόντρα με την ουσία πρακτικής του Floating - που είναι να βρεθείς σε μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης και ηρεμίας - ακριβώς γιατί συνοδεύονται με ανησυχίες και άρα πάνε κόντρα στο αποτέλεσμα.

Ειλικρινά, δεν μπορούμε να το τονίσουμε αρκετά: ‘Οσο λιγότερες προσδοκίες και ανησυχίες έχεις τόσο περισσότερα οφέλη και πιο γρήγορα θα λάβεις.

Εντάξει, δεν είμαστε όλοι μεγάλοι και τρανοί διαλογιστές, και ίσως χρειαζόμαστε περισσότερο από μία συνεδρία για να μπορέσουμε να ησυχάσουμε πραγματικά. Παρόλα αυτά, στην κυριολεξία, ο μόνος τρόπος να αποτύχεις είναι να κάνεις κάποιου είδους προσπάθεια.

Expectation is the root of all heartache - William Shakespear

Expectation is the root of all heartache - William Shakespeare

Μπές μέσα χωρίς προσδοκία και χωρίς επιθυμία. Μπες μέσα ανοιχτός/ή για το οτιδήποτε και για τα πάντα, και όλα τα οφέλη θα γίνουν δικά σου. 

2. Ηρέμησε (Relax που λέμε)

Εντάξει, καταλαβαίνουμε ότι αυτό είναι αυτονόητο. Πολλές φορές όμως είναι το αυτονόητο που υποτιμούμε ή και αγνοούμε. ‘Ελα λίγο νωρίτερα στο χώρο μας ώστε να μπορείς να οικειοποιηθείς το περιβάλλον και να έχεις μία ομαλή μετάβαση στην διαδικασία.

Relax λίγο πρίν αλλά και κατά τη διάρκεια μίας Floating συνεδρίας

Relax λίγο πρίν αλλά και κατά τη διάρκεια μίας Floating συνεδρίας

Πρίν έρθεις για floating μπορείς να διαβάσεις ένα βιβλίο, να πάρεις μερικές βαθιές αναπνοές, να κάνεις ένα χαλαρό ντουζάκι ή οτιδήποτε σε βοηθάει να αφήσεις για λίγο στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητας. Φτάνοντας τελευταία στιγμή και με την ψυχή στο στόμα θα σου είναι ποιο δύσκολο να παραγάγεις στο μυαλό σου την απαραίτητη ηρεμία προκειμένου να απολαύσεις την μοναδική αυτή εμπειρία.

Θυμήσου, αυτή η ώρα είναι μία ώρα για τον εαυτό σου, είναι ο δικός σου προσωπικός χρόνος.

3. Φόβος

Πολλές φορές εμείς οι άνθρωποι συμπεριφερόμαστε στον φόβο μας σαν να είναι κάποιου είδους περιουσιακό στοιχείο που δεν πρέπει να το χάσουμε. Θα ήταν κρίμα λοιπόν, να αφήσουμε κάποια φοβία να μας στερήσει την εμπειρία του Floating.

Δεν ξέρω αν μπορώ να ηρεμήσω το μυαλό μου, φοβάμαι το σκοτάδι, έχω κλειστοφοβία, φοβάμαι μην πνιγώ (παρεμπιπτόντως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί μέσα στη κάψουλα), και άλλα πολλά...

Αν γίνονται τέτοιες σκέψεις στο μυαλό σου, σταμάτα...και ρώτα τον εαυτό σου “Τι στο καλό είναι αυτό που φοβάμαι;”. Είναι συγκεκριμένη η αιτία αυτού του φόβου; Είναι ορθολογικός φόβος ή είναι μία παράλογη φοβία;

Αυτή η ερώτηση είναι μία πανίσχυρη εσωτερική πρακτική είτε εντός είτε εκτός της κάψουλας. Τις περισσότερες φορές φοβόμαστε χωρίς να ξέρουμε τι στο καλό είναι αυτό που φοβόμαστε.

Relax λίγο πρίν αλλά και κατά τη διάρκεια μίας Floating συνεδρίας

Relax λίγο πρίν αλλά και κατά τη διάρκεια μίας Floating συνεδρίας

Εξορθολόγησε τον φόβο σου και κούνα του το μαντήλι για τελευταία φορά καθώς τον αφήνεις πίσω σου.

4. Μην προσπαθήσεις να σταματήσεις την ροή των σκέψεων σου

Το είπαμε λίγο πιο πάνω αλλά..."η επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως”: Μην προσπαθήσεις για τίποτα μέσα στην κάψουλα. Πιο συγκεκριμένα, μην προσπαθήσεις να σταματήσεις ή να αλλάξεις τις σκέψεις σου.

Ειδικά αν είσαι από τη φύση σου ανήσυχος άνθρωπος ή δημιουργικό πνεύμα (ή και τα δύο), αυτό ίσως σε ξενίσει. Δεν πειράζει, άσε τις ανησυχίες στην άκρη. Το Floating δεν είναι μια πρακτική με “σκληρούς κανόνες” τους οποίους άμα παραβείς κάτι αρνητικό θα προκύψει. Ίσα-ίσα ισχύει το αντίθετο.

Μπορείς να χρησιμοποιείς το Floating με τον οποιοδήποτε τρόπο, ή ακόμα καλύτερα να περιμένεις να δεις τι θα αναδυθεί στην επιφάνεια. Έτσι κι αλλιώς οτιδήποτε κι αν νομίζεις κάποια πραγματα απλά θα συμβούν. Πρόκειται να επιπλεύσεις μέσα σε μια κάψουλα χωρίς εξωτερικά ερεθίσματα και γεμάτη με μισό τόνο Epsom salts. Το πιστεύεις δεν το πιστεύεις, αυτό το πράγμα είναι σούπερ χαλαρωτικό.

Εδώ δεν είχαμε κάτι σχετικό να σου βάλουμε και βάλαμε αυτή την ωραία εικόνα...πολύ cool, έτσι;

Εδώ δεν είχαμε κάτι σχετικό να σου βάλουμε και βάλαμε αυτή την ωραία εικόνα...πολύ cool, έτσι;

Επίσης, θυμήσου ότι η πρώτη σου φορά είναι απλά κατατοπιστική. Θα χρειαστείς μία μικρή περίοδο εξοικείωσης προκειμένου να λάβεις, όχι μόνο τα σωματικά, αλλά και όλα τα ψυχοσωματικά οφέλη στο μέγιστο βαθμό. Μετά από αυτό θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη διαδικασία αυτή για το οτιδήποτε, από το να διαλογιστείς μέχρι και να καταστρώσεις τα σχέδια σου για το μέλλον. Απλά στην αρχή θέλει λίγο υπομονή και ανοιχτό πνεύμα.

5. Ελαφρύ στομαχάκι και όχι πολλά υγρά

Όταν βρεθείς μέσα την κάψουλα οπου υπάρχει απώλεια εξωτερικών ερεθισμάτων, θα καταλάβεις ότι αυξάνεται κατακόρυφα η ικανότητα σου να αντιληφθείς και να νιώσεις τι γίνεται μέσα σου. Αυτό, ιδιαίτερα όταν υπάρχει κάποια μικρή ενόχληση (όπως καλή ώρα η πεψη),  δεν είναι πάντα ευχάριστο.

Η πρόταση μας είναι απλή. Φρόντισε να έχεις φάει ελαφρώς. Δεν θέλεις ούτε να νιώθεις πείνα αλλά ούτε και βαρυστομαχιά. Επιπλέον, καλό θα ήταν να μειώσεις τα υγρά κάποιες ώρες πριν την επίπλευση για να μη χρειαστεί να θες να πάς στην τουαλέτα την ώρα της επίπλευσης.

Επίσης, σου έχουμε εδώ σχετικές οδηγίες για το τι χρειάζεται να γνωρίζεις πριν μία συνεδρία Floating. Καλό θα ήταν να τους ρίξεις μια ματιά πριν έρθεις. Θυμήσου...το αντίτιμο μιας συνεδρίας είναι προκαθορισμένο, το πόση αξία όμως θα λάβεις από αυτό έχει να κάνει και με την ικανότητα σου να προσαρμόζεσαι σε αυτό που χρειάζεται.

6. Relax Room - Ο ιδανικός χώρος για μια φυσιολογική επαναφορά στην πραγματικότητα

Μετά από μία ώρα σε βαθιά εσωτερική κατάσταση κάποιοι σωματικοί μηχανισμοί θα έχουν σβήσει, και η νευρολογία σου θα χρειαστεί κάποιο χρόνο για να τους επαναφέρει σε πλήρη λειτουργία. ΔΕΝ θες να βιάσεις αυτή τη διαδικασία. Το να βγείς από την κάψουλα άρων άρων, να ανεβείς σε ένα αμάξι για να ρολάβεις να κάνεις τις υπόλοιπες δουλειές, ΔΕΝ θα ήταν και το καλύτερο.

Αλλά μην ανησυχείς γιατί το έχουμε φροντίσει:

Έχουμε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για μετά την πρακτική όπου μπορείς να κάτσεις μέχρι και μία ώρα. Μπορείς να απολαύσεις απίθανα βοτανικά ροφήματα, να αναλογιστείς την εμπειρία που βίωσες, να παρατηρήσεις τι αναδύεται, να καταστρώσεις το σχέδιο σου για το υπόλοιπο της ημέρας ή απλά να διαβάσεις ένα ωραίο βιβλίο (δικό σου ή από την βιβλιοθήκη μας).

Τσάι με αρωματικά βότανα στο Relax Room για την φυσιολογική επαναφορά σου στην πραγματικότητα.

Τσάι με αρωματικά βότανα στο Relax Room για την φυσιολογική επαναφορά σου στην πραγματικότητα.

Θυμήσου...πέρα από οτιδήποτε άλλο το Floating είναι μια βαθιά εσωτερική διαδικασία. Στρέφοντας το βλέμμα σου προς τα μέσα θα πάρεις πολλά περισσότερα από αυτά που θα μπορούσε να σου προσφέρει μια απλή θεραπεία σε ένα SPA.

7. Bonus tip: Τρικυμία

Πολλοί από τους επισκέπτες μας πιάνουν την πρώτη φορά τον εαυτό τους να πηγαίνει βάρκα - γυαλό από τοίχο σε τοίχο. Στην πραγματικότητα είναι πολύ εύκολο να ακινητοποιηθείς.

Διάβασε πιο κάτω τι πρέπει να κάνεις:

  1. Μετά το ντους σκούπισε με τη πετσέτα το πρόσωπο και τα αυτιά σου και βάλε τις ωτοασπίδες.
  2. Μπες μέσα στη κάψουλα και ξάπλωσε ανάσκελα.
  3. Σιγουρέψου ότι η σπονδυλική σου στήλη είναι ευθεία. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στον αυχένα καθώς η άνωση που δημιουργείται από το αλάτι μπορεί εύκολα να σε ξεγελάσει. Σιγούρεψε επίσης ότι τα μάτια σου κοιτάνε απευθείας προς τα πάνω.
  4. Βάλε λίγο τον κόκκυγα (την ουρίτσα) προς τα μέσα ώστε να ανοίξει η εξωτερική περιστροφή των μοιρών.
  5. Ρίξε τα χέρια σου στο πλάι και στρέψε τις παλάμες προς τα πάνω ώστε να ανοίξει η εξωτερική περιστροφή των ώμων.
Βρες την ηρεμία μες στην τρικυμία

Βρες την ηρεμία μες στην τρικυμία

Αν μετά απ’ όλα αυτά ακόμα πιάνεις τον εαυτό σου να περιφέρεται, τότε δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου και θα διαπιστώσεις οτι σύντομα θα είσαι ακίνητος/η σαν Βούδας.

8. Γενικά - Γίνε λίγο πιο εγωιστής για το καλό όλων

Δες το Floating σαν ένα προσωπικό τελετουργικό ψυχικής και σωματικής ενδυνάμωσης. Κάτι που κάνεις για τον εαυτό σου. Αν το συγκρίνεις με άλλα μέσα χαλάρωσης και ανάκαμψης - όπως π.χ. SPA, massage, φυσιοθεραπείες, μαθήματα yoga κλπ - θα διαπιστώσεις ότι το Floating δεν είναι ακριβό.

Παρόλα αυτά το Floating δεν συγκρίνεται με τίποτα από τα παραπάνω. Είναι μια μοναδική - και πρωτόγνωρη αν είναι η πρώτη σου φορά - εμπειρία. Και αυτό γιατί είναι εξαιρετικά δύσκολο να δημιουργήσει κανείς τέτοιες συνθήκες, όπως αυτές που παράγονται μέσα στη κάψουλα, οπουδήποτε αλλού εκτός της κάψουλας.

Αυτός είναι ο δικός σου χρόνος. Θυμήσου να μην ξεχνάς...είσαι το σημαντικότερο στοιχείο του πλούτου σου σε αυτή τη ζωή. Χωρίς την δυνατότητα σου να είσαι γερός και δυνατός από μέσα προς τα έξω, οι υπόλοιποι άνθρωποι που στηρίζονται επάνω σου θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα.

Για να μπορέσεις όμως να είσαι δυνατός θα πρέπει να γίνεις λίγο περισσότερο εγωιστής. Πόσο πιο εγωιστής; αρκετά ώστε να κλέψεις λίγο χρόνο - και ίσως λίγους πόρους - απο τις υποχρεώσεις σου και να τα αφιερώσεις στον εαυτό σου. Για το καλό το δικό σου και το καλό όλων των υπολοίπων γύρω σου.

Καλώς ήρθες στον κόσμο μας και καλή επίπλευση.

Cosmic Float Center


Στα Cosmic Float Center διαθέτουμε i-sopod Flotation Tank - την τεχνολογικά ανώτερη κάψουλα επίπλευσης στον κόσμο - και σου παρέχουμε ένα περιβάλλον 5 αστέρων για την συνολική ανάκαμψη και αποθεραπεία σου.

Νιώσε μια πρωτόγνωρη εμπειρία χαλάρωσης κάνοντας Floating. Απόκτησε γαλήνη και καθαρή σκέψη θεραπεύοντας σώμα και πνεύμα, και νιώσε ένας νεότερος άνθρωπος αποβάλλοντας το άγχος και την κούραση της καθημερινότητας.