Τι είναι το Epsom salt και ποιές οι ευεργετικές του ιδιότητες;

Το Epsom salt αντίθετα απ’ ότι μπορεί να πιστεύουμε δεν είναι κάποιο είδος αλατιού, αλλά μια φυσική ένωση μεταξύ μαγνησίου και θειικού άλατος. Η διαδερμική απορρόφηση του Epsom salt φημίζεται τόσο για τα θεραπευτικά όσο και για τα καλλωπιστικά της οφέλη. Συγκεκριμένα, όσον αφορά στις θεραπευτικές του ιδιότητες η απορρόφηση του μαγνησίου μας προφυλάσσει από διάφορες παθήσεις όπως η υψηλή πίεση, η οστεοπόρωση, οι ημικρανίες ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στη μείωση του στρες, στην υποχώρηση των φλεγμονών και μας αποτοξινώνει.

Επίσης το θείο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην δημιουργία του εγκεφαλικού ιστού και στην απορρόφηση θρεπτικών συστατικών από τις τροφές. Καλλωπιστικά το Epsom salt προσδίδει υγεία και λάμψη στο δέρμα μας, ενω ταυτόχρονα δίνει όγκο στα μαλλιά δυναμώνοντας τις τρίχες και αφαιρώντας την περιττή λιπαρότητα από το δέρμα του κεφαλιού μας.

Γιατί να προτιμήσω 3 συνεδρίες την πρώτη μου φορά;

Το floating είναι κάτι σαν το ποδήλατο. Εάν κάναμε ποδήλατο για πρώτη φορά, θα χρειαζόμασταν βοηθητικές ρόδες. Τη δεύτερη φορά καλό θα ήταν κάποιος να μας κρατάει υποστηρικτικά, και την τρίτη θα μπορούσαμε να απολαύσουμε την ελευθερία του να κάνουμε ποδήλατο. Κάπως έτσι είναι και το floating. Η πρώτη και η δεύτερη φορά αν και ήδη μπορούμε να νιώσουμε (ειδικά στο σωματικό επίπεδο) μέρος απο τα οφέλη του, λειτουργούν κυρίως σαν το μεταβατικό στάδιο που χρειάζεται το μυαλό μας για να νιώσει ασφάλεια από την κατάσταση του “θορύβου” στην κατάσταση της πλήρους ηρεμίας.

Γι' αυτό λοιπόν εμείς, προκειμένου να μπορέσετε να βιώσετε πραγματικά τα οφέλη της πρακτικής αυτής, και επειδή σκοπός μας είναι να σας παρέχουμε τη μέγιστη ποιότητα στις υπηρεσίες μας, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα εξαιρετικά συμφέρον πακέτο προσφοράς για τις τρείς πρώτες σας συνεδρίες. Προφανώς και μπορείτε να επιλέξετε να δοκιμάσετε να κλείσετε μόνο ένα session την πρώτη σας φορά, αλλά θα ήταν πραγματικά κρίμα να αξιολογήσετε εάν σας αρέσει το ποδήλατο ενώ κάνετε ακόμη με βοηθητικές ρόδες.   

Τι χρειάζεται να έχω μαζί μου;

Σκοπός μας είναι να συμβάλλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στην σωματική και νοητική σας χαλάρωση, προσφέροντας μία ολοκληρωμένη εμπειρία χαλάρωσης, χωρίς να χρειάζεται να φέρετε τίποτα μαζί σας. Για να επωφεληθείτε στο μέγιστο από την εμπειρία floating, έχουμε φροντίσει να υπάρχει στο χώρο μας ό,τι ακριβώς θα μπορούσατε να χρειαστείτε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη συνεδρία σας. Παρέχονται δωρεάν απαλές extra large πετσέτες για το σώμα και τα μαλλιά, παντόφλες, ωτοασπίδες, σεσουάρ μαλλιών, επώνυμα καλλυντικά περιποίησης και ανέσεις στο μπάνιο Η παρουσία σας είναι ότι χρειάζεστε. Εμείς σας παρέχουμε όλα τα υπόλοιπα.

Τι πρέπει να κάνω κατά τη διάρκεια του floating;

Στην εποχή μας, έχουμε συνηθίσει το αποτέλεσμα ενός εγχειρήματος να είναι ανάλογο της προσπάθειας που καταβάλλουμε. Ευτυχώς εδώ, ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Σκοπός του floating είναι να μπορούμε κάποια στιγμή, να βιώνουμε συνειδητά γαλήνη και ηρεμία στην καθημερινότητά μας. Για να συμβεί αυτό, θα χρειαστεί να επιτρέψετε στον εαυτό σας να αφεθεί και να παραδοθεί στην εμπειρία που του προσφέρετε. Αντί λοιπόν να προσπαθούμε για κάποιο αποτέλεσμα ή να “πιεζόμαστε” να χαλαρώσουμε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας μας, θα εξυπηρετούσε περισσότερο να αφεθούμε στη στιγμή, ακολουθώντας απαλά την ανάσα μας ή παρακολουθώντας χαλαρά και χωρίς να κρίνουμε τις σκέψεις μας.

Αξίζει να κάνω λιγότερο από 1 ώρα;

Θα μπορούσατε αλλά είναι πραγματικά άσκοπο. Ο λόγος που προτείνουμε η διάρκεια να είναι 1 ώρα είναι διότι χρειάζονται περίπου 40 λεπτά ηρεμίας για να αρχίσει ο εγκέφαλος σας να εκκρίνει σεροτονίνη. Η σεροτονίνη (αλλιώς και σταγόνα της χαράς) είναι η χημική ουσία που ηρεμεί το σώμα μας, θεραπεύει την κατάθλιψη και γενικότερα ενισχύει τη φυσιολογική λειτουργία του εγκεφάλου.

Μα καλά, πώς θα περάσει η μία ώρα; Δε θα βαρεθώ;

Εννιά στους δέκα ανθρώπους έχουν αυτή την απορία και είναι απόλυτα λογικό. Αυτό που συμβαίνει όμως όταν αφήσετε τα παιχνίδια του νου σας και παραδοθείτε στην εμπειρία που προσφέρετε στον εαυτό σας, είναι ότι θα χαθεί εντελώς η έννοια του χρόνου. Στην πραγματικότητα, καθώς απολαμβάνετε το session σας, ο χρόνος θα χάσει την υπόστασή του και το μόνο που θα υπάρχει είναι μια μοναδική για τον καθένα αίσθηση αυτού που βιώνει.

Πού χρησιμεύει και τί είναι η αίθουσα Relax & Stay;

Αφού τελειώσετε τη συνεδρία σας μπορείτε, εάν το επιθυμείτε, να καθίσετε στην ειδικά σχεδιασμένη αίθουσα Relax μέχρι και για μία ώρα. Εκεί θα σας σερβίρουμε κάποιο απο τα υπέροχα ροφήματά μας και ανάλογα με την όρεξή σας μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτό τον χρόνο όπως εσείς νομίζετε καλύτερα. Ενδεικτικά:

  1. Για τους περισσότερους απο εμάς είναι γενικά ένας ομαλός τρόπος μετάβασης από την κατάσταση πλήρης ηρεμίας στον έξω κόσμο.
  2. Το ιδιωτικό αυτό δωμάτιο αποτελεί ενα μικρό παράδεισο ειδικά για τις γυναίκες που θέλουν να φτιάξουν τα μαλλιά τους και να καλλωπιστούν μετά τη συνεδρία τους.
  3. Το floating ενισχύει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, έτσι πολλοί άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη μετά τη συνεδρία τους να ζωγραφίσουν, να συνθέσουν και γενικότερα να δημιουργήσουν, κάτι που μπορούν να κάνουν στο δωμάτιο αυτό απερίσπαστοι.
  4. Το floating βοηθάει στη συγκέντρωση και στην ικανότητα επίλυσης προβλημάτων. Έτσι, αφού τελειώσετε την συνεδρία σας μπορείτε να καθίσετε ήρεμα και να αποτυπώσετε τις ιδέες σας.
  5. Τέλος, μετά τη συνεδρία σας θα διαπιστώσετε ότι η ψυχική και σωματική ηρεμία που νιώθετε είναι η ιδανική κατάσταση για διάβασμα. Η ικανότητα απομνημόνευσής σας και η συγκέντρωσή σας σε αυτό που διαβάζετε είναι αυξημένες. Μπορείτε να διαβάστε απερίσπαστοι λοιπόν, είτε κάποιο από τα βιβλία μας είτε κάποιο δικό σας.

Μπορώ να κάνω floating χωρίς να κλείσω το καπάκι ή το φώς;

Η απάντηση σε αυτή την λογικότατη ερώτηση είναι: Εννοείται! Αυτό που θα θέλαμε ιδανικά προκειμένου να βιώσουμε μια κατάσταση χωρίς εξωτερικά ερεθίσματα είναι προφανώς να μην υπάρχει κανένα ερέθισμα έξω από εμάς, αλλά αυτό είναι το στάδιο που καταλήγουμε σιγά σιγά και όχι απαραίτητα η αφετηρία.Η κατάσταση στην οποία βρίσκεστε είναι τόσο γαλήνια που, όπως θα παρατηρήσετε κάποια στιγμή, θα θελήσετε από μόνοι σας να κλείσετε το φως ή και το καπάκι. Σκοπός του floating όμως δεν είναι να πιεστούμε, αλλά να αποβάλλουμε την πίεση.

Οπότε μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε σας κάνει να αισθάνεστε ασφάλεια, άνεση και σας είναι εύκολο. Μπορείτε να το έχετε όσο ανοιχτό θέλετε και κατα τη διάρκεια της συνεδρίας σας να το ανοίξετε ή κλείσετε λίγο ακόμη. Το καπάκι ανοιγοκλείνει χειροκίνητα, οπότε είναι στη δική σας ευχέρεια πόσο κλειστό η ανοιχτό θα το αφήσετε. Εσείς απλά ηρεμήστε, αισθανθείτε την ασφάλεια του χώρου και να είσαστε σίγουροι ότι είναι θέμα χρόνου να βιώνετε απόλυτη γαλήνη χωρίς κανένα εξωτερικό ερέθισμα.

Χρειάζεται να φοράω μαγιό;

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία από οτιδήποτε άλλο είναι να νιώθετε πραγματικά άνετα κατά τη διάρκεια της συνεδρίας σας, προκειμένου να αφεθείτε ακόμη πιο εύκολα στην εμπειρία. Εάν αισθάνεστε άνετα με μαγιό τότε καλό θα ήταν να φοράτε ένα. Εάν πάλι αισθάνεστε καλύτερα χωρίς τότε μπορείτε να κάνετε χωρίς.

Υπάρχει περίπτωση να ξεβάψουν τα μαλλιά μου με τόσο αλάτι;

Εκτός και εάν είναι φρεσκοβαμμένα, όχι δεν υπάρχει αυτή η πιθανότητα. Καλό θα ήταν όμως να έχετε κάνει ένα δυο λουσίματα στα μαλλιά σας προτού έρθετε για floating.

Μπορώ να κάνω floating φορώντας ωτοασπίδες;

Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ωτοασπίδες, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Εμείς στο πρώτο σας session θα σας παρέχουμε ένα καινούργιο ζευγάρι που φεύγοντας θα το πάρετε μαζί σας, προκειμένου να έχετε πλέον τις δικές σας ωτοασπίδες. Απο εκεί και πέρα εαν θελήσετε και άλλο ζευγάρι θα υπάρχει μια μικρή χρέωση

Πώς διασφαλίζεται η απόλυτη καθαριότητα του νερού;

Η καθαριότητα λένε είναι η μισή αρχοντιά. Ε, για εμάς είναι η ολόκληρη. Τα πάντα στο χώρο μας είναι πεντακάθαρα και ειδικά το νερό του tank. Καταρχήν το νερό καθαρίζεται 3 φορές από session σε session με ειδικά φίλτρα διαμέτρου 0,1 χιλιοστών. Μικρότερα δηλαδή και από το πάχος μιας τρίχας. Επιπλέον το σύστημα καθαρισμού της δεξαμενής περιλαμβάνει ειδικό εξοπλισμό για καθαρισμό με υπέρυθρες ακτίνες που εξουδετερώνουν όλα τα μικρόβια. Τέλος, μέσα το νερό υπάρχει η κατάλληλη ποσότητα οξυζενέ για να διασφαλιστεί η απόλυτη καθαριότητα.

Μπορώ να έρθω ενώ έχω περίοδο;

Δυστυχώς μέχρι και 2 ημέρες μετά την περίοδο δεν επιτρέπεται να κάνετε floating. Τόσο για την δική σας υγιεινή όσο κυρίως και για των άλλων.

Σε τι διαφέρει το floating απο κάποια άλλη μέθοδο χαλάρωσης;

Το floating είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία από οτιδήποτε έχετε δοκιμάσει στα πλαίσια της χαλάρωσης και της αποβολής του στρες. Καταρχήν, και μόνο ότι βρίσκεστε για μια ώρα σε ένα περιβάλλον χωρίς εξωτερικά ερεθίσματα, χωρίς τον αυτονόητο νοητικό θόρυβο και χωρίς ούτε καν την αίσθηση της βαρύτητας είναι κάτι το άκρως διαφορετικό και θεραπευτικό.

Η απώλεια των εξωτερικών ερεθισμάτων σε συνδυασμό με το Epsom salt θα σας χαλαρώσει τόσο νοητικά όσο και σωματικά. Το μυαλό σας και το σώμα σας θα βιώσουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση γαλήνης και χαλάρωσης. Βάσει ερευνών, 2 ώρες floating ισοδυναμούν με 8 ώρες πλήρης ξεκούρασης. Έτσι, σε συνδυασμό και με τα άλλα οφέλη που προσφέρει η πρακτική αυτή θα μπορέσετε εύκολα να καταλάβετε την αξία της στην καθημερινότητά σας.

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram