Το floating αφορά όλους εμάς που θα θέλαμε με απλό, εύκολο και ευχάριστο τρόπο να ενισχύσουμε τη σωματική και ψυχική μας υγεία, εναρμονίζοντας τον εαυτό μας με το περιβάλλον μας. Εάν σας αρέσει να προσφέρετε στον εαυτό σας και να νιώθετε γαλήνη και ταυτόχρονα να είστε γεμάτοι ενέργεια, τότε το floating είναι σίγουρα για εσάς.

Ποια είναι τα 9 βήματα του Floating;

Κάντε ένα μικρό ντους

Φορέστε τις ωτοασπίδες

Μπείτε μέσα στο Tank

Κλείστε το καπάκι, σβήστε το φως

Βγείτε από το Tank

Κάντε ένα ντους

Αίθουσα Relax

Απολαύστε τηv ημέρα σας

Τι προτείνουμε

Το floating όπως και τα περισσότερα πράγματα που κάνουμε, χρειάζεται ορισμένο χρόνο προσαρμογής ώστε να έχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα. Φανταστείτε ότι θέλετε να κάνετε ποδήλατο. Πρώτα θα κάνετε με βοηθητικές ρόδες, μετά κάποιος θα σας υποστηρίζει, και κάποια στιγμή θα εξοικειωθείτε και θα μπορείτε να απολαμβάνετε στο μέγιστο βαθμό τη χαρά και την ελευθερία του ποδηλάτου.

Το floating είναι και αυτό παρόμοιας λογικής, μόνο που ο χρόνος που χρειάζεται για να εξοικειωθείτε με το περιβάλλον και να πετύχετε την κατάσταση πραγματικής ηρεμίας κατα τη διάρκεια του floating, είναι περίπου 2 με 3 συνεδρίες. Για αυτό και ακριβώς τον λόγο, κάποιος που έρχεται για πρώτη φορά μπορεί, και συνιστούμε, να επωφεληθεί της προσφοράς μας για νέα μέλη, κλείνοντας το πακέτο των τριών συνεδριών σε προνομιακή τιμή. Έτσι θα μπορέσετε να βιώσετε και να αξιολογήσετε στο 100% τα οφέλη του floating για εσάς.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν το Floating

Ξύρισμα

Για τους άνδρες, αποφύγετε να ξυριστείτε τουλάχιστον 6 ώρες πριν κάνετε το float σας. Για τις γυναίκες, αποφύγετε να ξυρίσετε το σώμα σας τουλάχιστον 12 ώρες πριν. Οποιαδήποτε μικροπληγή θα σας “τσιμπάει” λόγω του αλατιού στο tank.

Φαγητό

Αποφύγετε τα άκρα. Ένα πολύ γεμάτο ή άδειο στομάχι δεν είναι το ιδανικό για να αφεθείτε στην διαδικασία. Ένα ελαφρύ γεύμα 1,5 με 2 ώρες πρίν είναι ό,τι καλύτερο.

Ενυδάτωση

Το να είστε αφυδατωμένοι πριν κάνετε το float σας δεν ενδείκνυται, ειδικά για τον εγκέφαλό σας. Μια καλή ενυδάτωση καθημερινά είναι ό,τι καλύτερο για τη σωστή βιολογία σας.

Συνδυαστικές δραστηριότητες

Έχει διαπιστωθεί ότι η φυσική δραστηριότητα (yoga, ασκήσεις αντοχής ή αερόβιες) πριν το floatIng σας, μπορεί να βελτιώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την floating εμπειρία σας. Το σώμα σας έχει αποβάλλει την συσσωρευμένη ενέργεια, οι μύες και οι ιστοί έχουν χαλαρώσει και αιματωθεί, και το μυαλό σας είναι χαλαρό και διαυγές. Το να κάνετε floating σε αυτή την κατάσταση μπορεί να δημιουργήσει μια πολύ βαθιά διαλογιστική κατάσταση. Καλό θα ήταν να φάτε κάτι ελαφρύ πριν και μετά τη συνεδρία σας. Ξηροί καρποί, φρούτα ή χυμοί είναι καλές επιλογές. Απλά μην το παρακάνετε.

Θέση

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να είστε άνετα μέσα στο tank. Υπάρχουν βασικά 2 κύριες θέσεις.

Με τα χέρια στο πλάι ή πάνω από το κεφάλι. Δοκιμάστε και τις δύο για να δείτε ποια σας ταιριάζει καλύτερα. Επίσης ηρεμήστε στη μέση του tank, για να μην πηγαίνετε από τοίχωμα σε τοίχωμα σαν μπαλάκι του πινγκ-πονγκ. Για να το πετύχετε αυτό, πολύ απλά, ανοίξτε τα χέρια και πόδια σας και ακουμπήστε τα τοιχώματα του tank. Έτσι θα τοποθετήσετε πρακτικά το στήθος σας στη μέση του tank. Όταν νιώσετε το νερό να ηρεμεί, πολύ αργά επαναφέρετε τα χέρια σας στη θέση που σας βολεύει. Μετά από 1-2 συνεδρίες αυτό είναι κάτι που θα σας φαίνεται πολύ εύκολο.

Ακινησία

Το να είστε φυσικά ακίνητοι βρίσκοντας τη θέση που σας βολεύει περισσότερο, σε συνδυασμό με την νοητική ακινησία (απώλεια σκέψεων) είτε μέσω αναπνοών είτε συγκεντρώνοντας το μυαλό σας σε κάτι συγκεκριμένο (φλόγα του κεριού πχ), μπορεί να σας οδηγήσει σε μια ολιστική ακινησία. Αυτή η κατάσταση μπορεί να σας δημιουργήσει την αίσθηση του άχρονου. Έτσι, θα βρίσκεστε σε μια εξαιρετικά χαλαρή κατάσταση όπου και θα έχετε αυξημένες ικανότητες ίασης.

Καφεϊνη

Αποφύγετε την καφεΐνη πριν το floating. Η διέγερση που επιφέρει είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που θέλουμε να πετύχουμε. Στο τέλος της συνεδρίας σας πιθανότητα δεν θα θέλετε καν να πιείτε καφέ.

Κάπνισμα

Το κάπνισμα πριν το floating μπορεί να έχει διεγερτική επίδραση. Ακόμη και εάν θέλετε απεγνωσμένα ένα τσιγάρο, το floating θα καταστείλει σε μεγάλο βαθμό αυτή σας την επιθυμία. Παρόλα αυτά εσείς θα δείτε τι ταιριάζει περισσότερο σε εσάς και στη βιοχημεία σας.

Τουαλέτα

Σιγουρευτείτε ότι έχετε χρησιμοποιήσει την τουαλέτα πριν κάνετε ντους και πριν μπείτε στο tank. Δεν θα θέλατε να διακόψετε το session σας για αυτό το λόγο.

Αναπνοή

Η αναπνοή σας είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο για να ηρεμείτε το μυαλό σας και να χαλαρώνετε το σώμα σας. Στην αρχή, καλό είναι να συγκεντρωθείτε στην ανάσα σας. Όσο θα εναρμονίζεστε με την κατάσταση, χαλαρώστε και γίνετε απλά ένας παρατηρητής της αναπνοής σας, χωρίς να την επηρεάζετε και χωρίς καμία προσπάθεια να την ελέγξετε. Έτσι θα μπορέσετε να ενεργοποιήσετε τις θεραπευτικές ικανότητες του σώματός σας και να απολαύσετε το floating σας σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό.

Μή προσπάθεια

Το μυστικό της επιτυχίας είναι να αφεθείτε ολοκληρωτικά στη διαδικασία και να γίνετε παρατηρητής της σκέψης σας. Μην “προσπαθήσετε” να έρθετε σε μια κατάσταση ή να περιμένετε ότι κάτι συγκεκριμένο θα συμβεί, γιατί το πιθανότερο είναι ότι αυτή η προσπάθεια θα αποτελέσει εμπόδιο. Όταν πραγματικά επιτρέψετε στον εαυτό σας να παραδοθεί στη διαδικασία, τότε θα επωφεληθείτε από τα οφέλη του floating στο έπακρο.

Συνειδητότητα

Με τα εξωτερικά ερεθίσματα στο μίνιμουμ, το νευρικό σας σύστημα θα αυξήσει την ένταση και θα προσπαθήσει να αντιληφθεί το οτιδήποτε. Από τη στιγμή όμως που δεν θα υπάρχει τίποτα να το ερεθίσει, θα αρχίσει να ψάχνει ερεθίσματα όχι πλέον έξω από το σώμα, αλλά μέσα από αυτό. Αυτό αποτελεί μια υπέροχη ευκαιρία να εστιαστείτε στο τι συμβαίνει εσωτερικά σας. Νιώστε τα χέρια, τα πόδια, το στήθος και γενικότερα το σώμα σας, εστιάζοντας σε κάθε σημείο. Αυξήστε με αυτό τον τρόπο την συνειδητότητά σας, στο ποιος – ποια πραγματικά είστε.

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram