Το floating μας βοηθάει να αποκτήσουμε γαλήνη και καθαρή σκέψη κατά τη διάρκεια της ημέρας μας, ξεκουράζοντας το σώμα μας και αποβάλλοντας το άγχος και την κούραση της καθημερινότητας. Νιώστε ουσιαστική ηρεμία χωρίς το “θόρυβο” των σκέψεων και των χιλιάδων ερεθισμάτων που μας βομβαρδίζουν καθημερινά. 

Πώς βοηθάει στο σωματικό επίπεδο

Το floating συμβάλλει σημαντικά στη σωματική ευεξία και στη βελτίωση της φυσικής μας κατάστασης, ενεργώντας ως αγχολυτική θεραπεία ενώ ταυτόχρονα μας ανακουφίζει από τους πόνους σε μύες και αρθρώσεις. Φανταστείτε για λίγο την ξεκούραση, την ηρεμία και τα οφέλη που έχει το σώμα σας μετά από μία ώρα σε ένα περιβάλλον που δεν νιώθετε καν τη δύναμη της βαρύτητας.

Σύμφωνα με το “Book of Floating”, το floating είναι ένας τρόπος για να πετυχαίνουμε την πιο βαθιά χαλάρωση που έχουμε νιώσει ποτέ. Προβλήματα ύπνου, ημικρανίες ακόμη και χρόνιοι πόνοι μειώνονται αισθητά και σε πολλές περιπτώσεις εξαφανίζονται εντελώς. Και όχι μόνο αυτά. Επαναλαμβανόμενα floating ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και η επαφή μας με το μαγνήσιο κάνει το δέρμα μας να είναι ζωντανό, λαμπερό και γεμάτο υγεία. 

Πώς βοηθάει στο ψυχικό επίπεδο

Εάν ανήκετε στην πλειονότητα των ανθρώπων που εκτιμάει τη βαθιά χαλάρωση και ψάχνει για την απόλυτη εμπειρία ηρεμίας, τότε το floating είναι αυτό που χρειάζεστε. Μέσα από την κατάσταση μηδενικής βαρύτητας και απώλειας εξωτερικών ερεθισμάτων, νιώθετε όλο το κορμί σας να χαλαρώνει και να παραδίνεται στο άχρονο κενό. Πόσοι από εμάς θέλουμε πραγματικά να αποβάλουμε το στρες και το άγχος που κουβαλάμε καθημερινά;

Είτε επιζητάτε να βρείτε τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να νιώσετε γαλήνη, βαθειά χαλάρωση και ευεξία, είτε αναρωτιέστε για το ποιο είναι το βέλτιστο περιβάλλον προκειμένου να διαλογιστείτε ή να εστιάσετε σε κάτι που θεωρείτε σημαντικό, τότε έχουμε αυτό που ψάχνετε.

Ποιά είναι η διαδικασία

Το floating είναι μια πρακτική στην οποία εισέρχεσαι σε ένα άνετο και χαλαρό περιβάλλον χωρίς εξωτερικά ερεθίσματα, που έχει δημιουργηθεί  προκειμένου να αποφορτιστεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό το μυϊκό και νευρικό σου σύστημα.

Το περιβάλλον αυτό αποτελείται απο μια ειδικά σχεδιασμένη κάψουλα (Tank) εργονομικά κατασκευασμένη έτσι ώστε να υπάρχει η αίσθηση της άνεσης ακόμα και για κάποιον με ύψος 2,5 μέτρα. Το tank έχει 30 πόντους νερό και περιέχει περίπου 500 κιλά φαρμακευτικού άλατος Εpsom. Το πολύ πυκνό αυτό διάλυμα επιτρέπει στο σώμα να επιπλέει χωρίς καμία απολύτως προσπάθεια, μηδενίζοντας πρακτικά τις βαρυτικές δυνάμεις. Το νερό θερμαίνεται και διατηρείται στην θερμοκρασία της επιφάνειας του δέρματος εξαλείφοντας την αίσθηση του πού τελειώνει το σώμα  και πού ξεκινάει το νερό.

Επίσης, το tank προστατεύεται από το φως και είναι ηχομονωμένο, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα πολύ ήσυχο και βιοαισθητικά απομονωμένο περιβάλλον με ελάχιστα εξωτερικά ερεθίσματα. Ως αποτέλεσμα, το σώμα μας βιώνει μια βαθιά, έντονη κατάσταση χαλάρωσης, η οποία συνοδεύεται με πληθώρα από ευεργετικά οφέλη για το σώμα και την ψυχή μας.

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram