Τι θα έλεγες αν ήξερες ότι υπάρχουν πολύ πιο φυσικοί τρόποι αντιγήρανσης και μείωσης ρυτίδων απο το τοξικό botox ή την πλαστική χειρουργική;

Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι το στρες είναι μακράν ο πιο σημαντικός αρνητικός παράγοντας όταν πρόκειται για το ρυθμό με τον οποίο γηράσκουμε βιολογικά. Το στρες επηρεάζει το βιολογικό μας ρολόι - και είναι μάλιστα τόσο ισχυρό, που είναι ο κύριος υπεύθυνος για την πρόωρη γήρανση. Συγκεκριμένα, έρευνες έχουν δείξει ότι οι ρυτίδες μας ισοδυναμούν με τα βαθύτερα επίπεδα του άγχους και των συναισθημάτων μας.

Το Floating - γνωστό και ως θεραπεία επίπλευσης - μπορεί να φαίνεται σαν μια ασυνήθιστη ιδέα για την διατήρηση της νιότης και της ομορφιάς, αλλά είναι στην πραγματικότητα μια πολύ ευεργετική επιλογή που υποστηρίζεται από χρόνια πρακτικής.

Ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά στο πώς η θεραπεία επίπλευσης μπορεί να σε βοηθήσει να αντιστρέψεις τη διαδικασία γήρανσης φυσικά και με ασφάλεια.

 

Μείωση του στρες

Το Floating είναι ιδιαίτερα ευεργετικό επειδή στοχεύει στη ρίζα του προβλήματος και όχι στα συμπτώματα του. Με τη μείωση όλων των εξωτερικών ερεθισμάτων, το σώμα και ο εγκέφαλός απαλλάσσονται από τη διαρκή επεξεργασία κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας, και αυτό δημιουργεί βαθιά μυϊκή, σωματική και ψυχική χαλάρωση.

Το στρες συνδέεται με μια σειρά από επιπλοκές για την υγεία, και οι ρυτίδες είναι ένα από αυτά.

Η κορτιζόλη (η ορμόνη του στρες) υποβαθμίζει το κολλαγόνο. Σε υπερβολικές ποσότητες, η κορτιζόλη μπορεί να σπάσει το κολλαγόνο του δέρματος, την πρωτεΐνη που διατηρεί το δέρμα λείο και ελαστικό. Αν σκεφτεί κανείς τι ακριβώς είναι μια ρυτίδα - μια αποδυνάμωση των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης στο χόριο του δέρματος - είναι εύκολο να καταλάβουμε πώς το άγχος, μπορεί να προκαλέσει άμεσα ρυτίδες.

Όταν ζείς κάτω από μία χρόνια κατάσταση στρες, γίνεται όλο και πιο δύσκολο για το δέρμα να επισκευαστεί φυσικά, να συνεχίσει να σχηματίζει υγιές κολλαγόνο και ελαστίνη, για να επιδιορθώνει τις κατεστραμμένες περιοχές. Ταυτόχρονα, το σώμα μας ανταποκρίνεται στο στρες μέσω φλεγμονωδών οδών, οι οποίες μπορούν να επιδεινώσουν τα δερματικά προβλήματα.

Εάν μπορείς να μειώσεις τα επίπεδα της κορτιζόλης και να αυξήσεις τα επίπεδα των βήτα-ενδορφινών, οι οποίες δρουν ως αντιφλεγμονώδη στο σώμα καθώς και στο δέρμα, μπορείς και να αντιστρέψεις αυτή τη βλάβη. To floating είναι ευεργετικό από αυτή την άποψη, δεδομένου ότι μειώνει τη φλεγμονή στο σώμα, ενισχύοντας παράλληλα την παραγωγή ενδορφίνης με ασφάλεια και με απολύτως φυσικό και ευχάριστο τρόπο.

Σχετικά άρθρα:

 

Καλύτερος ύπνος

Η χρόνια έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε χαλαρό δέρμα, λεπτές γραμμές και μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.

Όταν δεν κοιμάσαι αρκετά καλά, το σώμα σου δεν απελευθερώνει απλά περισσότερη κορτιζόλη, αλλά επίσης δεν καταφέρνει να απελευθερώσει και αρκετή αυξητική ορμόνη, απαραίτητη για την κανονική επισκευή των ιστών.

Η επίπλευση σε μία κάψουλα απομόνωσης όχι μόνο βοηθά την ισορροπία των προτύπων ύπνου, έτσι ώστε να μπορείτε να κοιμηθείς ποιοτικά τη νύχτα, αλλά μία ώρα στη δεξαμενή επίπλευσης λέγεται επίσης ότι ισοδυναμεί με 4-8 ώρες βαθύ ύπνου! Έτσι, αν έχεις χάσει τον ύπνο σου τώρα τελευταία, φρόντισε οπωσδήποτε να το δοκιμάσεις.

Αλήθεια, έχεις κοιμηθεί καλά τώρα τελευταία;

 

Τα οφέλη μιας ευχάριστης ελαφρότητας

Οι κάψουλες επίπλευσης παράγουν ένα περιβάλλον όπου μειώνονται οι βλαβερές επιπτώσεις της βαρύτητας στο σώμα μας. Η βαρύτητα ασκεί έλξη στο σώμα μας όλη την ώρα τραβώντας το κάθε μέρος του. Αυτή η σταθερή δύναμη μακροχρόνια δημιουργεί τελικά ρυτίδες στο δέρμα. Η θεραπεία επίπλευσης μπορεί να αντιστρέψει σε μεγάλο βαθμό αυτές τις επιπτώσεις της βαρύτητας.

Η βαρύτητα μας επηρεάζει ακόμη και σε κυτταρικό επίπεδο, και πολλοί βιολόγοι και γεροντολόγοι θεωρούν σήμερα ότι η βαρύτητα παίζει μια σημαντική καταστροφική επίδραση στην απώλεια της ικανότητας των κυττάρων να αναπαραχθούν. Έτσι, η βαρύτητα μπορεί να θεωρηθεί ως άμεση αιτία γήρανσης και εν τέλει θανάτου.

Μέσα σε μια κάψουλα επίπλευσης, με την πλευστότητα και την απορρόφηση που δημιουργεί ένα στρώμα νερού κορεσμένο με θειικό μαγνήσιο (Epsom salts), οι μύες μπορούν να φθάσουν σε μια κατάσταση απόλυτης χαλάρωσης και ανάπαυσης, κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί σε ένα συμβατικό κρεβάτι, και που μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην αντιστροφή των σημάδιών ηλικίας και των ρυτίδων που ήδη υπάρχουν με τον πλέον φυσικό τρόπο.

 

Υγιές δέρμα

Με τη μείωση του στρες στα κύτταρα κάτω από την επιφάνεια, το δέρμα είναι σε θέση να ανανεωθεί όπως ποτέ πριν. Εκτός από τα οφέλη σε κυτταρικό επίπεδο λόγω της μείωσης του στρες, τα άλατα Epsom στο νερό της δεξαμενής επίπλευσης είναι γνωστό ότι έχουν θεραπευτικές ιδιότητες.

Αυτές οι ιδιότητες βοηθούν στην εξάλειψη των τοξινών, λειαίνουν και τονώνουν το δέρμα. Επίσης, η παρουσία των αλάτων Epsom σημαίνει οτί μετά από κάθε float θα βλέπεις σημαντική βελτίωση στην κατάσταση του δέρματος σου.

Σχετικό άρθρο: Το Floating και η υγεία του δέρματος

 

Ενισχυμένο ανοσοποιητικό

Επειδή η θεραπεία επίπλευσης μειώνει τα επίπεδα στρες, είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τη ρύθμιση χημικών ουσιών που αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα (όπως υπερβολική κορτιζόλη και ACTH).

Η βαθιά κατάσταση χαλάρωσης που επιτυγχάνεται κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας floating ενισχύει την ομοιόσταση του σώματος και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Ένα ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα σημαίνει ότι το σώμα είναι σε καλύτερη θέση να παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την καταπολέμηση της γήρανσης.

Σχετικό άρθρο: Πως να ενισχύσεις με φυσικό τρόπο το ανοσοποιητικό σου

 

Αντιγήρανση στο Cosmic Float Center

Εάν ενοχλείσαι από τις ρυτίδες, ή απλά θέλεις να παρέχεις στο σώμα σου τις καλύτερες συνθήκες προκειμένου να παραμείνει ζωντανό και λαμπερό, δώσε στο floating μια ευκαιρία. Η θεραπεία επίπλευσης υπάρχει εδώ και χρόνια και βοηθά τους ανθρώπους όλων των κατηγοριών να βελτιώσουν την ψυχική και σωματική τους υγεία και ευεξία.

Επικοινώνησε σήμερα με το Cosmic Float center για να κλείσεις το float σου και να καταπολεμήσεις της διαδικασίας γήρανσης.

Στα Cosmic Float Center διαθέτουμε το i-sopod Flotation Tank - την τεχνολογικά ανώτερη κάψουλα επίπλευσης στον κόσμο - και σου παρέχουμε ένα περιβάλλον 5 αστέρων για την συνολική ανάκαμψη και αναζωογόνηση σου.

Απόκτησε γαλήνη και καθαρή σκέψη θεραπεύοντας σώμα και πνεύμα, και νιώσε πιο ενδυναμωμένος/η από ποτέ.