Ακούμε πολύ συχνά την ερώτηση: "Γιατί να μην μπορώ να κάνω Floating στην μπανιέρα μου ή στη θάλασσα;" Η απάντηση είναι απλή:

Η πρακτική της επίπλευσης (Floating) μέσα σε μία κάψουλα απομόνωσης - εκεί δηλαδή όπου κυριαρχούν εργαστηριακού τύπου ακριβείς και ελεγχόμενες συνθήκες - δεν μπορεί να συγκριθεί με την επίπλευση στη μπανιέρα του σπιτιού μας, σε μία πισίνα ή ακόμη και στη θάλασσα. Και αυτό επειδή δεν μπορούν να αναπαραχθούν αυτές οι συνθήκες οπουδήποτε εκτός της κάψουλας.

Να λοιπόν 6 από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους η θεραπεία Floating είναι διαφορετική:

500kg θεραπευτικό αλάτι Epsom

Η ειδικά σχεδιασμένη κάψουλα i-sopod μέσα στην οποία θα κάνεις Floating στο Cosmic Float Center περιέχει περίπου 500kg θεραπευτικό αλάτι Epsom, δηλαδή πυκνότητα 17 φορές μεγαλύτερη από το αλάτι που περιέχει η θάλασσα.

Αυτή η πυκνή αλατότητα βοηθάει το σώμα μας να επιπλέει τόσο φυσικά στην επιφάνεια του νερού, όπως ακριβώς και ο φελλός. Η άνωση του νερού είναι τόσο μεγάλη που μπορείς κυριολεκτικά να κοιμηθείς με ασφάλεια κατά τη διάρκεια της συνεδρίας σου.

Μπορείς να κοιμηθείς πάνω στο νερό όσο κάνεις floating και μάλιστα η αίσθηση είναι καταπληκτική. Ίσως να απογοητευτείς αν προσπαθήσεις το ίδιο στην επιφάνεια μίας πισίνας ή της θάλασσας…

Άνετη επίπλευση και αίσθηση χαλάρωσης μέσα στο i-sopod Flotation Tank

Άνετη επίπλευση και αίσθηση χαλάρωσης μέσα στο i-sopod Flotation Tank - Tην τεχνολογικά ανώτερη κάψουλα επίπλευσης στον κόσμο

Στη θάλασσα...καλύτερα να μην το αποπειραθείς.

Στη θάλασσα...καλύτερα να μην το αποπειραθείς.

 

Το νερό θερμαίνεται διαρκώς

Το νερό θερμαίνεται διαρκώς και ακριβώς στη φυσική θερμοκρασία του δέρματος του ανθρωπίνου σώματος.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί από ένα σημείο και μετά χάνεται η αίσθηση του που τελειώνει το σώμα και που ξεκινά το νερό. Έτσι, αφού τα πάντα έχουν την ίδια θερμοκρασία, απολαμβάνεις μία μαγική αίσθηση σαν να επιπλέεις χωρίς βαρύτητα και χωρίς ενόχληση πάνω σε ένα σύννεφο.

Είναι αδύνατο να το βιώσεις αυτό στη μπανιέρα του σπιτιού σου, καθώς δεν γίνεται να αναπαραχθούν αυτές οι ακριβείς ελεγχόμενες συνθήκες.

Ένα περιβάλλον χωρίς κανένα εξωτερικό ερέθισμα

Η κάψουλα επίπλευσης σου παρέχει ένα περιβάλλον χωρίς κανένα εξωτερικό ερέθισμα που θα μπορούσε να αποσπάσει την προσοχή σου, με αποτέλεσμα να δημιουργεί το ανώτερο δυνατό επίπεδο ξεκούρασης και χαλάρωσης.

Αυτή η βαθιά χαλάρωση συμβαίνει επειδή μειώνονται όλα τα ερεθίσματα που κατευθύνονται προς τον εγκέφαλο μέσω της όρασης, του ήχου και της αίσθησης της αφής. Εξάλλου, η πρακτική του Floating είναι πασίγνωστη για την ικανότητά της να μας φέρνει με τον πιο φυσικό τρόπο στην λεγόμενη κατάσταση Theta – μία βαθιά εσωτερική κατάσταση αυτοΐασης, ανάκαμψης και παραγωγής εγκεφαλικών κυττάρων που συνήθως συμβαίνει κατά τα πρώτα στάδια του ύπνου μας - ενώ ταυτόχρονα μπορούμε να είμαστε απόλυτα συνειδητοί.

Η αύξηση των εγκεφαλικών κυμάτων Theta συνδέονται άμεσα με πληθώρα οφελών όπως η βαθιά χαλάρωση, η ευεξία, η δημιουργικότητα, η τόνωση του ανοσοποιητικού, η βελτίωση της μνήμης και πολλά άλλα.

Η άνωση του νερού

Το άφθονο αλάτι της κάψουλας είναι αυτό που κάνει το σώμα να επιπλέει με πρωτόγνωρη ευκολία. Η πυκνότητα του αλατιού Epsom στο νερό που κάνετε Floating ανέρχεται στο 41%, όταν η πυκνότητα της θάλασσας κυμαίνεται κατά μέσο όρο στο 3,5% και της Νεκράς Θάλασσας στο 24%.

Η σημαντική διαφορά στα νούμερα εξηγεί και την τεράστια διαφορά στην άνωση του νερού, καθώς το floating στην ειδικά διαμορφωμένη κάψουλα κατέχει μακράν την πρώτη θέση περιεκτικότητας του νερού σε αλάτι.

Κάνοντας floating πάνω στο νερό

Ιδανικό περιβάλλον

Όταν έρχεσαι να κάνεις Floating στο Cosmic Float center, έρχεσαι σε ένα χώρο φτιαγμένο με πολύ αγάπη και με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση της επιθυμίας σου για βαθιά χαλάρωση, ανάπαυση και συνολική ανάκαμψη!

Για αυτό ακριβώς το λόγο σου παρέχουμε ένα ιδανικό περιβάλλον για να χαλαρώσεις απόλυτα, καθώς και τον δικό σου ιδιωτικό χώρο για ντους και ξεκούραση. Ακόμη και στο σπίτι, πόσο μάλλον σε έναν δημόσιο εξωτερικό χώρο όπως είναι η θάλασσα, υπάρχουν εκατοντάδες ερεθίσματα που μπορούν να σου αποσπάσουν την προσοχή και να σε βγάλουν από την κατάσταση απόλυτης ηρεμίας. Εδώ, θα βρείς και θα νιώσεις την γαλήνη και την ηρεμία που αναζητάς.

Δες εδώ μία υπέροχη γκαλερί με φωτογραφίες από τον χώρο μας.

Επιλογή φωτισμού & ήχου

Έχεις επιλογές, όπως να διαλέξεις τους ήχους της μουσικής, να αλλάξεις τον φωτισμό της κάψουλας ή να κάνεις floating στο απόλυτο σκοτάδι και στη σιωπή.

Σε κάθε περίπτωση, η πρακτική του floating θα σου προσφέρει εξαιρετικά και πολύ σημαντικά οφέλη για την υγεία του σώματος και του νου σου.

Ρώτα μας για οφέλη του Floating

Για οποιαδήποτε απορία ή περαιτέρω πληροφορίες σε σχέση με τα οφέλη του Floating ή την διαδικασία, επικοινώνησε μαζί μας πατώντας επάνω στο παρακατώ κουμπί.

Cosmic Float Center


Στα Cosmic Float Center διαθέτουμε το i-sopod Flotation Tank - την τεχνολογικά ανώτερη κάψουλα επίπλευσης στον κόσμο - και σου παρέχουμε ένα περιβάλλον 5 αστέρων για την συνολική ανάκαμψη και αποθεραπεία σου.

Νιώσε μια πρωτόγνωρη εμπειρία χαλάρωσης κάνοντας ένα "ευχάριστο και αναγκαίο διάλειμμα" από την φορτική πραγματικότητα. Απέκτησε γαλήνη και καθαρή σκέψη θεραπεύοντας σώμα και πνεύμα, αποβάλλοντας το άγχος και το στρες της καθημερινότητας.