Νιώθεις καθημερινούς πόνους; Έχεις άσχημη διάθεση λόγω κακού ύπνου ή ημικρανιών; Πονάς όταν κάθεσαι ή όταν περπατάς; Κοιμάσαι με βοήθεια φαρμάκων;

Διάβασε παρακάτω πώς μπορείς να απαλλαγείς από όλα αυτά και να βιώνεις και εσύ μια καθημερινότητα απαλλαγμένη από πόνους και ενοχλήσεις


 

Floating για την διαχείριση του πόνου

Η ανακούφιση από τον πόνο είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τον οποίο οι άνθρωποι ασκούν την πρακτική της επίπλευσης (Floating). Με τόσους ανθρώπους να υποφέρουν από χρόνιο πόνο, και λόγω της κατάχρησης οπιοειδών και παυσίπονων, δεν αποτελεί έκπληξη το ότι αναζητούμε εναλλακτικές λύσεις για μια πιο αξιόπιστη λύση διαχείρισης του πόνου. Μία απο αυτές και άκρως ουσιαστική είναι και το floating.

Βάση μελετών, οι συνεδρίες floating προσφέρoυν τα ακόλουθα οφέλη για όσους πάσχουν από μια μεγάλη κατηγορία μυϊκών, μυοσκελετικών ή άλλου είδους πόνων:

* Βελτιώνουν καταστάσεις μυϊκών και μυοσκελετικών πόνων: στον αυχένα, στην σπονδυλική στήλη, στην πλάτη, στον θώρακα και στο στήθος, στους κοιλιακούς, στη μέση στα πόδια, στα πλευρά κλπ.

* Βοηθάνε στη διαχείριση των πόνων από αρθρίτιδα, των πόνων από τραυματισμούς, και των δυσκολιών της εγκυμοσύνης.

* Προσφέρουν ταχύτατη ανάκαμψη και αποθεραπεία για πόνους από την προπόνηση και την γυμναστική, καθώς και ένα μέσο αποκατάστασης για τους τραυματισμούς από τα σπορ.

* Ανακουφίζουν από τον πόνο και το συναισθηματικό στρες για ασθενείς με ινομυαλγία.

* Δημιουργούν ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανακούφιση από τον πόνο βασιζόμενο σε συνθήκες αποσυμπίεσης και έλλειψης προσπάθειας

* Η επίπλευση παρέχει φυσική επιμήκυνση στη σπονδυλική στήλη και βοηθάει ένα ευρύ φάσμα τραυματισμών και συμπιέσεων που σχετίζονται με αυτή.

Υπάρχουν τρεις βασικοί λόγοι χάρη στους οποίους το Floating καταπολεμά τον χρόνιο και οξύ πόνο: αλάτι, επίπλευση και σιωπή.

 

Αλάτι

Το αλάτι Epsom που βρίσκεται μέσα στο νερό της κάψουλας επίπλευσης είναι στην ουσία Θειικό μαγνήσιο. Το μαγνήσιο είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες και βασικό μεταλλικό στοιχείο του ανθρώπινου σώματος. Έχει διαπιστωθεί ότι ένα μεγάλο μέρος του σημερινού πληθυσμού υποφέρει από έλλειψη μαγνησίου και πολλοί δεν έχουμε ούτε την ελάχιστη ποσότητα που απαιτείται για τις βασικές λειτουργίες του οργανισμού μας.

Η χαμηλή πρόσληψη μαγνησίου και το επίπεδο του αίματος συνδέονται με διαβήτη τύπου 2, μεταβολικό σύνδρομο, αυξημένη C-αντιδρώσα πρωτεΐνη, υπέρταση, αθηροσκληρωτική αγγειακή νόσο, ξαφνικά καρδιακά επεισόδιά, οστεοπόρωση, ημικρανία, άσθμα και καρκίνο του παχέος εντέρου.

Η αύξηση της πρόσληψης μαγνησίου είναι δύσκολη καθώς τα τρόφιμα σήμερα στερούνται το απαραίτητο μαγνήσιο που κάποτε περιείχαν σε αφθονία, και τα συμπληρώματα μαγνήσιου δεν είναι και τόσο αποτελεσματικά γιατί η χορήγηση στον οργανισμό γίνεται μέσω της πεπτικής διαδικασίας, οπου υπάρχει και η χαμηλότερη απορροφητικότητα.

Το μαγνήσιο έχει θεραπευτικές ιδιότητες για τους μύες και τις αρθρώσεις και επίσης αγχολυτικές και αντικαταθλιπτικές ιδιότητες

Το μαγνήσιο έχει θεραπευτικές ιδιότητες για τους μύες και τις αρθρώσεις και επίσης αγχολυτικές και αντικαταθλιπτικές ιδιότητες

Αντίθετα, η επίπλευση μέσα σε 500 κιλά μαγνήσιο επιτρέπει την - πολύ πιο αποτελεσματική - διαδερμική απορρόφηση, δίνοντας στο σώμα πρόσβαση σε αυτό το αιθέριο ορυκτό με ασφαλή, ευθύ και συνεπή τρόπο.

Επίπλευση

Η δυνατότητα της αβίαστης επίπλευσης παρέχει ένα μοναδικό περιβάλλον για χαλάρωση, συνολική ανάκαμψη και σωματική ανακούφιση από το στρες. Με εξαίρεση τη νεκρά θάλασσα, η αβίαστη επίπλευση είναι πρακτικά αδύνατο να επιτευχθεί στη θάλασσα. Καθώς επιπλέεις άκοπα, παράγεται ένα αποτέλεσμα "μηδενικής βαρύτητας" που επιτρέπει στο σώμα σου να χαλαρώσει τους μυς, να επιμηκύνει τη σπονδυλική στήλη, να απελευθερώσει την πίεση στις αρθρώσεις και να βρει μια φυσική και υγιή ευθυγράμμιση.

Επιπλέον, η αυξημένη ροή του αίματος σε συνδυασμό με τη φυσική αντιφλεγμονώδη δράση του μαγνησίου μπορεί να σε βοηθήσει στην ανακούφιση από πόνους και στην αντιμετώπιση της μειωμένη κινητικής και αισθητηριακής λειτουργίας που σχετίζεται με τη συμπίεση της σπονδυλικής στήλης.

Η άκοπη επίπλευση επιτρέπει στο σώμα σου να χαλαρώσει τους μυς και να απελευθερώσει την πίεση στις αρθρώσεις

Η άκοπη επίπλευση επιτρέπει στο σώμα σου να χαλαρώσει τους μυς και να απελευθερώσει την πίεση στις αρθρώσεις

 

Σιωπή

Το περιβάλλον επίπλευσης δεν είναι απλά ήσυχο – είναι σιωπηλό. Τα οφέλη προέρχονται από την απουσία εξωτερικών ερεθισμάτων. Ο σκοπός αυτής της απουσίας είναι ένα "τέχνασμα" ώστε το μυαλό να παύσει την διαρκή προσπάθειά του να ανιχνεύσει απειλές και κινδύνους από τον εξωτερικό κόσμο. Όταν συμβεί αυτό, το συμπαθητικό νευρικό σύστημα ηρεμεί, μειώνοντας ή σταματώντας την λειτουργία του φυσικού μηχανισμού “πάλης ή φυγής” (Flight or Fight). Η υπερλειτουργία αυτού του μηχανισμού είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ανταπόκρισης του οργανισμού μας με στρες.

Οι πάσχοντες από χρόνιο πόνο βρίσκονται συνεχώς σε αυτή την κατάσταση του στρες, καθώς το σώμα τους αντιδρά συνεχώς στον πόνο. Το χρόνιο στρες, με τη σειρά του, αυξάνει την ένταση του πόνου. Η εξάλειψη ή η διαχείριση του στρες μπορεί να διακόψει αυτόν τον φαύλο κύκλο και να τον αντιστρέψει οδηγώντας σε μείωση της ευαισθησίας στον πόνο.

Η σιωπή είναι χρυσός...θα το δεις

Η σιωπή είναι χρυσός...θα το δεις

Οι ισχυρισμοί αυτοί υποστηρίζονται από πολυάριθμες μελέτες, κάποιες από τις οποίες παραθέτουμε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Ενδεικτικό σώμα ερευνών

Τα πολλαπλά οφέλη του Floating για την υγεία σου σε μπροσούρα

 

Cosmic Float Center


Στα Cosmic Float Center διαθέτουμε το i-sopod Flotation Tank - την τεχνολογικά ανώτερη κάψουλα επίπλευσης στον κόσμο - και σου παρέχουμε ένα περιβάλλον 5 αστέρων για την συνολική χαλάρωση και ανάκαμψη σου.

Νιώσε μια πρωτόγνωρη εμπειρία χαλάρωσης κάνοντας Floating. Απόκτησε γαλήνη και καθαρή σκέψη θεραπεύοντας σώμα και πνεύμα, και ανακουφίσου από τον πόνο έτσι όπως μόνο έχεις ονειρευτεί να ανακουφίζεσαι.


 

Floating για την ανακούφιση από τον χρόνιο πόνο

Η εξεύρεση ανακούφισης από τον χρόνιο πόνο μπορεί να γίνει ένας ατέρμονος αγώνας γεμάτος με εξουθενωτικό μαρτύριο που κάνει την ημέρα σου σχεδόν ανυπόφορη. Δεν είσαι μόνος/η σε αυτό - Χιλιάδες συνάνθρωποι μας υποφέρουν από χρόνιο πόνο που μπορεί να προέρχεται από ένα ευρύτατο φάσμα παθήσεων, ασθενειών ή και ατυχημάτων. Τα φάρμακα μπορεί να βοηθήσουν κάπως αλλά δεν είναι πανάκεια και έχουν και αρκετά αρνητικά σε όρους υγείας και εξάρτησης.

Μια συνεδρία Floating είναι ένας απλός, φυσικός και ευχάριστος τρόπος για να βρείς ανακούφιση από τον πόνο επιτρέποντας στο σώμα σου να χαλαρώσει, να αναζωογονηθεί και να αρχίσει να αποθεραπεύεται.

Η κάψουλα επίπλευσης (Floatation tank) είναι γεμάτη με νερό που περιέχει περίπου 500 κιλά διαλυμένoυ άλατος Epsom, το οποίο δημιουργεί αυτό το αποτέλεσμα της άκοπης επίπλευσης που παρέχει στο σώμα σου ένα διάλειμμα από τις επιπτώσεις της βαρύτητας. Τα άλατα Epsom περιέχουν επίσης ουσιώδη μέταλλα όπως το μαγνήσιο που απορροφώνται μέσω του δέρματός σου και αυξάνουν δραματικά τη κυκλοφορία του αίματος σε ολόκληρο το σώμα σου.

Οι μύες σου λαμβάνουν μεγαλύτερες ποσότητες οξυγόνου, η πίεση στις αρθρώσεις σου ελαχιστοποιείται, και το μυαλό σου αρχίζει να εισέρχεται σε μια κατάσταση εγκεφαλικών κυμάτων Θήτα - ένα βήμα δηλαδή πριν από τον βαθύ ύπνο - στην βέλτιστη δηλαδή κατάσταση για την ανάρρωση και την ανάκαμψη.

Υποφέρεις από χρόνιο ή περιστασιακό πόνο; - Δοκίμασε μια συνεδρία Floating

Υποφέρεις από χρόνιο ή περιστασιακό πόνο; - Δοκίμασε μια συνεδρία Floating

Τα οφέλη για τον εγκέφαλό σου μεγιστοποιούνται καθώς όλα τα εξωτερικά ερεθίσματα αφαιρούνται εντελώς. Κανένα φως και κανένας ήχος δεν μπορεί να εισέλθει στην κάψουλα και έτσι παράγεται ένα ιδανικό περιβάλλον ώστε ο εγκέφαλός σου να στρέψει την εστίαση του προς τα μέσα δημιουργώντας έτσι μια καλύτερη επικοινωνία μεταξύ του αριστερού και του δεξιού ημισφαιρίου.

Οι ενδορφίνες, τα φυσικά οπιοειδή του οργανισμού, απελευθερώνονται φυσιολογικά, η ορμόνη του στρες κορτιζόλη μειώνεται και η ανακούφιση από το στρες, το άγχος και την κατάθλιψη έρχεται ταχύτατα.

Floating - Ο πιο απλός, φυσικός και ευχάριστος τρόπος για να βρεις ανακούφιση από τον πόνο

Floating - Ο πιο απλός, φυσικός και ευχάριστος τρόπος για να βρεις ανακούφιση από τον πόνο

Cosmic Float Center


Στα Cosmic Float Center διαθέτουμε το i-sopod Flotation Tank - την τεχνολογικά ανώτερη κάψουλα επίπλευσης στον κόσμο - και σου παρέχουμε ένα περιβάλλον 5 αστέρων για την συνολική ανάκαμψη και ανανέωση σου.

Νιώσε μια πρωτόγνωρη εμπειρία χαλάρωσης κάνοντας Floating. Απόκτησε γαλήνη και καθαρή σκέψη θεραπεύοντας σώμα και πνεύμα, ανακουφίσου από τον πόνο και νιώσε ένας πιο νέος άνθρωπος.


 

Θα ήθελες να μπορείς να νιώσεις νεότερος/η, να κοιμάσαι καλύτερα τα βράδια και να απολαμβάνεις μια ποιοτικότερη ζωή χωρίς πόνο;

Υπάρχει μια σημαντική ποσότητα αποδεικτικών στοιχείων που υποδηλώνει ότι η το Floating είναι μια πολύ χρήσιμη επιλογή για τους ανθρώπους που υποφέρουν από τον πόνο. Μπορεί να είναι μια αποτελεσματική, φυσική θεραπεία για πολλούς διαφορετικούς τύπους πόνου, συμπεριλαμβανομένων των:

* Μυϊκών & μυοσκελετικών πόνων

* Πόνων που προέρχονται από το στρες

* Πόνων στην κάτω πλάτη ή άνω πλάτη και στη σπονδυλική στήλη

* Πόνων από ινομυαλγία

* Πόνων μετά από προπόνηση και γυμναστική

Η Θεραπεία επίπλευσης μπορεί να σας ανακουφίσει και απο πολλούς άλλους τύπους χρόνιων πόνων. Συγκεκριμένα, είναι χρήσιμη στην ανακούφιση από πονοκεφάλους και ημικρανίες, πόνους στον αυχένα, ή και πόνους από τραυματισμούς.

Αν το τρέχον σχέδιο διαχείρισης πόνου που έχεις δεν κάνει αρκετά για να σε βοηθήσει να μειώσεις τα επίπεδα του πόνου, τότε σου προτείνουμε να προσθέσεις το Floating στη θεραπεία σου. Ο χρόνιος πόνος δεν επηρεάζει αρνητικά μόνο το σώμα σου αλλά, σε βάθος χρόνου, τον ψυχισμό και το πνεύμα σου.

Το Floating θα σε βοηθήσει να είσαι πιο χαλαρός/ή, να κοιμάσαι καλύτερα, να μειώσεις τα επίπεδα του πόνου σου και να απολαύσεις μια καλύτερη ζωή.


Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου έχει γραφτεί για την ενημέρωση σου και δεν σκοπεύει στο να υποκαταστήσει την επαγγελματική συμβουλή οποιουδήποτε ειδικού επί οποιουδήποτε θέματος. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, αν πάσχεις από μία σοβαρή πάθηση ή διαταραχή οφείλεις να συμβουλευτείς τον γιατρό ή θεραπευτή σου.