To Floating είναι ευρέως γνωστό ως μια αποτελεσματική θεραπεία συνολικής ανάκαμψης που μας επιτρέπει να χαλαρώνουμε, να αποβάλλουμε το στρες και το άγχος αλλά και που επίσης διευκολύνει το σώμα μας να αποθεραπευτεί από σωματικά ή συναισθηματικά τραύματα. Υπέροχο, έτσι; Σε ποιόν από εμας δεν αρέσει να αισθάνεται αναζωογονημένος και αναγεννημένοις μετά απο μια ωρίτσα άκοπης και ευχάριστης επίπλευσης, αφήνοντας πίσω τις εντάσεις και τα προβλήματα της καθημερινότητας; Τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο;

Επιπρόσθετα, αυτή η εκπληκτική θεραπεία μπορεί επίσης να είναι εξαιρετικά επωφελής για το δέρμα μας. Αυτό είναι το καλύτερο και πιο απροσδόκητο bonus απ΄ όλα τα oφέλη της θεραπείας επίπλευσης.

 

Φροντίδα του δέρματος και μαγνήσιο

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο στο ανθρώπινο σώμα, και η περιποίηση της επιδερμίδας είναι πλέον μια τεράστια υπόθεση. Στις μέρες μας, υπάρχουν εκατοντάδες θεραπείες και προϊόντα περιποίησης του δέρματος, κάτι το τοποίο είναι απόλυτα φυσικό μιας και το υγιές δέρμα εμπνέει αυτοπεποίθηση και μας κάνει να αισθανόμαστε πολύ καλύτερα.

Ποιά είναι λοιπόν τα οφέλη της επίπλευσης μέσα σε θερμό νερό πλούσιο σε μαγνήσιο και θείο σε σχέση με την υγεία του δέρματός μας;

Μαγνήσιο - Το πρωτεύον ορυκτό

Το μαγνήσιο στο νερό μιας κάψουλας επίπλευσης (Floatation Tank) είναι ένας σημαντικός παράγοντας στα πολλαπλά οφέλη υγείας που συνοδεύουν την θεραπεία επίπλευσης. Το Floating είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αυξήσεις τα επίπεδα μαγνησίου στο σώμα σου μέσω της διαδερματικής απορρόφησης καθώς επιπλέεις.

Το i-sopod Flotation tank - η τεχνολογικά ανώτερη κάψουλα επίπλευσης στον κόσμο

Το i-sopod Flotation tank - η τεχνολογικά ανώτερη κάψουλα επίπλευσης στον κόσμο - είναι γεμάτη με 500kg θειικό μαγνήσιοΗ απορρόφηση του μαγνήσιου μέσω του δέρματος είναι αποτελεσματικότερη από τη λήψη συμπληρωμάτων από το στόμα, καθώς η πεπτική διαδικασία μπορεί να δυσχεράνει την αφομοίωση του μαγνησίου από το σώμα. Επίσης, κάποια πιθανή βλάβη στο έντερο μπορεί να οδηγήσει σε μη επαρκή ενσωμάτωση, πράγμα που σημαίνει ότι η διαδερμική απορρόφηση είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο για τη λήψη μαγνήσιου από το σύστημά μας.

 

 

Floating και φλεγμονώδεις δερματικές παθήσεις - ακμή, ψωρίαση κλπ

Πολλοί από εμάς υποφέρουν από φλεγμονώδεις δερματικές παθήσεις όπως η ακμή ή η ψωρίαση που μας κάνουν να αισθανόμαστε μειονεκτικά και άβολα. Αυτές οι συνθήκες προκαλούν μεγάλη δυσφορία και πόνο σε βάθος χρόνου καθώς επίσης μας κάνουν να αισθανόμαστε άσχημα και άβολα για την ερυθρότητα και τις αλλοιώσεις στο δέρμα μας επηρεάζοντας συχνά αρνητικά τη ζωή μας και την αυτοπεποίθηση μας.

Το μαγνήσιο στο νερό της κάψουλας επίπλευσης βοηθά τη συνολική εικόνα του δέρματός μας μειώνοντας τα επίπεδα της κορτιζόλης, σταθεροποιώντας την ορμονική μας ισορροπία και βελτιώνοντας τις κυτταρικές διεργασίες. Είναι φυσικά αντιβακτηριακό και αντιμικροβιακό και μπορεί να βοηθήσει στην αποτοξίνωση του σώματός μας και να καθαρίσει τους ερεθισμούς του δέρματος.

 

Η επίδραση του στρες στην υγεία του δέρματος και η θεραπεία επίπλευσης

Ηθεραπεία επίπλευσης μπορεί να είναι διπλά χρήσιμη στη θεραπεία προβλημάτων άγχους. Το χρόνιο στρες μπορεί να εμποδίσει την ικανότητα του δέρματός μας να ρυθμίζει τις τοξίνες και μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην έξαρση των φλεγμονωδών δερματικών καταστάσεων. Εάν ανησυχούμε ή έχουμε άγχος η ακμή μας ή η ψωρίαση μπορεί να χειροτερέψει, αυξάνοντας τα επίπεδα του στρες μας περαιτέρω.

Το Floating έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να έχει μεγάλη συμβολή στην ανακούφιση από το στρες, κι έτσι η ίδια η πράξη της επίπλευσης, και η μείωση το συνολικού φόρτου στρες, μπορεί να βοηθήσει περαιτέρω στην ανακούφιση των ερεθισμών του δέρματος. Οι δεσμοί μεταξύ του στρες και παθήσεων όπως η ακμή, η ροδόχρους ακμή και η ψωρίαση είναι επιστημονικά τεκμηριωμένοι, αλλά είναι δύσκολο να πούμε αν είναι το υπερβολικό στρες που προκαλεί εκρήξεις αυτών των παθήσεων ή αν οι ίδιες οι παθήσεις προκαλούν το επιπλέον στρες.

Το Floating επιδράει και στα δύο, καθώς εκτός από την χαλάρωση και την ανακούφιση από τις ψυχικές και σωματικές εντάσεις που προσφέρει, το μαγνήσιο είναι γνωστό ότι είναι μια σημαντική χημική ουσία στη λειτουργία του ανοσοποιητικού και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της έξαρσης των ερεθισμών. Οι κάψουλές επίπλευσης επίσης μας βοηθάνε να κοιμόμαστε καλύτερα και η ποιότητα και ποσότητα του ύπνου μας είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του δέρματός μας.

Αυτό συμβαίνει επειδή, καθώς κοιμόμαστε, το σώμα μας απελευθερώνει λιγότερη κορτιζόλη, μια ορμόνη του στρες που προσθέτει στο συνολικό επίπεδο του στρες μέσα μας και μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή. Η ανεπάρκεια μαγνήσιου αυξάνει επίσης την παραγωγή ισταμινών, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω περιπτώσεις κηλίδων ή κόκκινου δέρματος.


Αλήθεια, εχεις κοιμηθεί καλά τώρα τελευταία;


Το θειικό μαγνήσιο επίσης κάνει φυσική απολέπιση στο δέρμα αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα και καθαρίζοντας τους πόρους. Αυτό οδηγεί σε λιγότερα μαυράκια στο ώμα και λιγότερα λιπαρό δέρμα, το οποίο μπορεί να είναι χρήσιμο για όσους από εμάς υποφέρουν από ακμή στους ώμους και τις πλάτες μας. Επίσης, βοηθά στη ρύθμιση των εκατοντάδων βιοχημικών αντιδράσεων στο σώμα μας και μειώνει τις ζημιές από τις ελεύθερες ρίζες, εμποδίζοντας έτσι την πρόωρη γήρανση στο δέρμα μας.

Το Floating είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αποτοξινωθεί το σώμα μας και να αποβάλλει ακαθαρσίες και τοξίνες, καθαρίζοντας τους πόρους μας και συμβάλλοντας στην βελτίωση καταστάσεων όπως αυτή της ακμής. Εάν μας λείπει το μαγνήσιο - και σε πολλούς από μας λείπει - αυτό οδηγεί στην απώλεια λιπαρών οξέων από το δέρμα μας, τα οποία είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της ελαστικότητας και της υγρασίας και τα οποία είναι τα κλειδιά για μια απαλότερη, ομορφότερη και πιο νεανική επιδερμίδα. Χωρίς αυτά τα λιπαρά οξέα, το δέρμα μπορεί να γίνει ξηρό, ανελαστικό και φλεγμονώδες.

 

Floating και κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα είναι ένα δερματικό πρόβλημα που επηρεάζει κυρίως τις γυναίκες γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανασφάλεια για την εικόνα τους. Η κυτταρίτιδα δίνει μια ρυτιδιασμένη και αντιελκυστική εικόνα στο δέρμα γύρω από τους γοφούς, τους μηρούς και τους γλουτούς που προκαλούνται από τη συρρίκνωση του ινώδη ιστού που περνάει απ’ το δέρμα.

Η ελάττωση των πιέσεων της βαρύτητας μέσα στη κάψουλα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος επιτρέποντας στα αιμοφόρα αγγεία να διασταλούν περισσότερο, βελτιώνοντας έτσι τη ροή προς το λεμφικό σύστημα και οδηγώντας σε πιο αποτελεσματική αποστράγγιση των τοξινών και των αποβλήτων. Έτσι, βοηθά στη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας. Επίσης, το μαγνήσιο στο νερό μαλακώνει την επιδερμίδα και συντελεί ακόμη περισσότερο στη μείωση της κυτταρίτιδας.

Αν αυτά δεν έχουν τα αποτελέσματα που θές για το δέρμα σου, δοκίμασε μια συνεδρία Floating!

Αν αυτά δεν έχουν τα αποτελέσματα που θές για το δέρμα σου, δοκίμασε μια συνεδρία Floating!

Φαίνεται λοιπόν ότι η θεραπεία επίπλευσης κάνει περισσότερα για εμάς από το να ανακουφίσει τις εντάσεις και τις ανησυχίες μας και να μας βοηθάει να έρθουμε σε επαφή με το βαθύτερο εαυτό μας σε αυτόν τον πολυάσχολο κόσμο - πράγμα σημαντικό από μόνο του - επειδή επίσης βελτιώνει δερματικές καταστάσεις, απολεπίζει και θρέφει το δέρμα μας, δίνοντάς μας μια υγιή λάμψη.


Ίσως να ήθελες επίσης να τσεκάρεις το άρθρο μας Floating, υγεία και ομορφιά


 

Άν υπήρχε ένα τέτοιο πράγμα όπως το νερό της νιότης, κάθε φορά που επιπλέεις είναι σαν να πίνεις και μια γουλίτσα από αυτό.


Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου έχει γραφτεί για την ενημέρωση σου και δεν σκοπεύει στο να υποκαταστήσει την επαγγελματική συμβουλή οποιουδήποτε ειδικού επί οποιουδήποτε θέματος. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, αν πάσχεις από μία σοβαρή πάθηση ή διαταραχή οφείλεις να συμβουλευτείς τον γιατρό ή θεραπευτή σου.