“Κανόνας νο1: Μην ανησυχείς για μικρά πράγματα. Κανόνας νο2: ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΙΚΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ”

--- Dr Robert S. Elliot ---

 

Floating για την καταπολέμηση του στρες

Ένα από τα κύρια οφέλη της θεραπείας επίπλευσης (floating) είναι η μείωση του στρες. Αν και αυτό δεν είναι το μόνο όφελος, είναι ίσως ένα από τα πιο σημαντικά. Σύμφωνα με την Αμερικανική ομοσπονδία ψυχολογίας, το χρόνιο στρες συνδέεται με τις έξι κυριότερες αιτίες θανάτου: καρδιακές παθήσεις, καρκίνος, παθήσεις των πνευμόνων, ατυχήματα, κίρρωση του ήπατος και αυτοκτονία. Πάνω από το 75% όλων των επισκέψεων σε γιατρούς είναι για ασθένειες και καταστάσεις που σχετίζονται με το στρες.

Η θλιβερή πραγματικότητα είναι ότι το στρες είναι ένας σύνθετος και δυνητικά πολύ μεγάλος παράγοντας κινδύνου που προκαλεί πολλά βάσανα σε πολλές ζωές. Το στρες μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο χρόνιας νόσου, ή απλά στην καλύτερη περίπτωση απλά να μειώσει την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής.

Η προτροπή με τους δυο απλούς κανόνες του πολύ αξιόλογου Αμερικάνου καρδιολόγου που διάβασες πιο πάνω, μπορεί να είναι χρήσιμη σαν μία βασική αλήθεια και γενικό αξίωμα, αλλά ίσως να μην είναι αρκετή για να κάνει τη δουλειά. Κακά τα ψέματα, ό,τι είναι απλό δεν σημαίνει οπωσδήποτε ότι είναι και εύκολο. Καμιά φορά εμείς οι άνθρωποι χρειαζόμαστε και κάποια εξωτερικά εργαλεία για να πάρουμε το αποτέλεσμα.

Γι' αυτό κι εμείς στο Cosmic Float Center πιστεύουμε ότι η θεραπεία επίπλευσης είναι κάτι το τόσο ευεργετικό. Και από προσωπικές μαρτυρίες των επισκεπτών μας, αλλά και από την επιστημονική έρευνα, είναι προφανές ότι οι κάψουλες επίπλευσης διαθέτουν τεράστιες δυνατότητες για την μείωση του στρες. Και μάλιστα το κάνουν με την πιο άκοπη και ευχάριστη διαδικασία που θα μπορούσες να βιώσεις ποτέ. 

Διάβασε πιο κάτω κάποιους από τους τρόπους με τους οποίους το Floating σε βοηθάει να διαχειριστείς το στρες.

Τα συμπτώματα του στρες...κάνε κλικ στην εικόνα

Τα συμπτώματα του στρες...κάνε κλικ στην εικόνα

 

To floating εξαλείφει τους περισπασμούς από τα εξωτερικά ερεθίσματα

Ένας από τους βασικούς τρόπους με τον οποίο το Floating μειώνει το στρες είναι η εξάλειψη των εξωτερικών ερεθισμάτων. Οι άνθρωποι που εξασκούν την πρακτική της επίπλευσης πολλές φορές αναφέρονται σε αυτή τη μοναδική εμπειρία ενός ασφαλούς καταφυγίου βαθιάς ηρεμίας.

Μέσα στην κάψουλα δεν υπάρχουν περισπασμοί, ψυχοφθόρα πληροφορία, προθεσμίες εργασίας, οικογενειακές υποχρεώσεις, κίνηση στους δρόμους ή άλλα προβλήματα. Για τους επισκέπτες μας είναι ένα ήρεμο και ασφαλές σκηνικό όπου τίποτα αγχωτικό δεν μπορεί να συμβεί. Είναι κυριολεκτικά αποκομμένοι από τον έξω κόσμο με όλα τα άγχη και τις απαιτήσεις του.

Αυτή είναι μία επένδυση για το βασικό στοιχείο του πλούτου σου σε αυτή τη ζωή. Αυτή είναι μία ώρα για τον εαυτό σου.

Mέσα στην κάψουλα δεν υπάρχουν περισπασμοί, άγχη και απαιτήσεις

Mέσα στην κάψουλα δεν υπάρχουν περισπασμοί, άγχη και απαιτήσεις

 

Το Floating μειώνει τις ορμόνες του στρες

Εκτός από μία υποκειμενική εμπειρία της χαλάρωσης, το Floating δείχνει να οδηγεί σε μια σαφή μείωση στα διάφορα φυσικά συστατικά του στρες. Σε μια μετα-ανάλυση 27 προηγούμενων μελετών για τη θεραπεία επίπλευσης, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το Floating πραγματικά μειώνει την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα της κορτιζόλης (κοινώς γνωστή ως "η ορμόνη του στρες").

Υψηλά επίπεδα της κορτιζόλης συχνά συνδέονται με αυξημένα επίπεδα στρες και αυξημένο κίνδυνο για χρόνιες παθήσεις και κατάθλιψη. Το Floating δεν σου δίνει απλά και μόνο μία εξωτερική αίσθηση χαλάρωσης, αλλά δρα αποτρεπτικά βοηθώντας το σώμα να ρυθμίσει τις ορμόνες που οδηγούν στο να βιώσεις στρες.

Πως λειτουργεί το Floating

Δες το πολύ καλό ολιγόλεπτο βίντεο πιο κάτω για να μάθεις περισσότερα για το πως ακριβώς λειτουργεί η θεραπεία της επίπλευσης. Είναι στα αγγλικά αλλά μπορείς να επιλέξεις Ελληνικούς υπότιτλους.

Cosmic Float Center


Στα Cosmic Float Center διαθέτουμε το i-sopod Flotation Tank - την τεχνολογικά ανώτερη κάψουλα επίπλευσης στον κόσμο - και σου παρέχουμε ένα περιβάλλον 5 αστέρων για την συνολική ανάκαμψη και ανακούφιση σου από το στρες και το άγχος.

Νιώσε μια πρωτόγνωρη εμπειρία χαλάρωσης κάνοντας Floating. Απέκτησε γαλήνη και καθαρή σκέψη θεραπεύοντας σώμα και πνεύμα, αποβάλλοντας το άγχος της καθημερινότητας και ανανεώνοντας τον εαυτό σου.


 

Μακροχρόνια οφέλη την θεραπεία επίπλευσης

Το καλύτερο απ' όλα; Αυτή η απίθανα χαλαρή και ευχάριστη αίσθηση του ανθρώπου που ασκεί την πρακτική της επίπλευσης δεν τελειώνει όταν βγαίνεις από την κάψουλα.

Σε μελέτη διαπιστώνεται ότι οι θετικές επιδράσεις του floating, συμπεριλαμβανομένων των μειωμένων επιπέδων στρες, άγχους και κατάθλιψης, συνεχίζονται για μήνες μετά από ένα πρόγραμμα θεραπείας με κάποιες συνεδρίες.

Είναι το Floating δοκιμασμένη, αξιόπιστη και ασφαλής πρακτική;

Ναι είναι. Απολύτως. Αν θέλεις να το ελέγξεις, εδώ θα βρεις ένα μικρό αλλά αντιπροσωπευτικό δείγμα από επίσημες μελέτες και αναφορές σχετικά με την επιστήμη πίσω από την θεραπεία της επίπλευσης.

Ποια είναι η διαδικασία; Είναι το Floating κάτι δύσκολο ή σύνθετο;

Η διαδικασία είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες, ευχάριστες και άκοπες που έχεις βιώσει στη ζωή σου. Είναι ένα πολύ ευχάριστο διάλειμμα από την φορτική και στρεσογόνα πραγματικότητα της σημερινής εποχής και ένα από τα πιο όμορφα δώρα που θα μπορούσες να χαρίσεις στον εαυτό σου.

Είναι μία απόδραση από την καθημερινότητα και ο δικός σου προσωπικός χρόνος για την ανάπαυση και την αναζωογόνηση του εαυτού σου.

Αναλυτικές πληροφορίες μπορείς να βρείς στις σελίδες μας ή και να πάρεις μία οπτική γεύση από το βίντεο που ακολουθεί:

Πρώτη φορά Floating

Συχνές ερωτήσεις σε σχέση με το Floating