Τα float tanks χρησιμοποιούν περίπου 500 κιλά Epsom Salts - και είναι αυτό το αλάτι που προσδίδει στο νερό την πλευστότητα του και σε σένα την δυνατότητα να επιπλέεις άκοπα και ευχάριστα πάνω σ΄αυτό.

Έχεις όμως ποτέ αναρωτηθεί γιατί συγκεκριμένα το αλάτι Epsom και όχι κάποιο άλλο;

Διάβασε πιο κάτω για τις θεραπευτικές ιδιότητες του καταπληκτικού αυτού ορυκτού.

Οι δεξαμενές επίπλευσης με άλατα Epsom είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να φύγει το στρες καθώς επίσης και για να ανακουφιστείς από μυϊκούς και μυοσκελετικούς πόνους.

Το αλάτι Epsom, το οποίο πήρε το όνομα του από μια πικρο-αλμυρή πηγή στο Epsom του Surrey στην Αγγλία, δεν είναι στην πραγματικότητα αλάτι αλλά μια φυσική ανόργανη χημική ένωση μαγνήσιου και θείου (MgSO4•7H2O). Από πολύ παλιά γνωστή ως μια φυσική θεραπεία για μια σειρά από ασθένειες, το αλάτι Epsom φέρει πολλά οφέλη για την υγεία, καθώς επίσης και για την ομορφιά.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το μαγνήσιο και το θειικό άλας απορροφώνται εύκολα μέσα από το δέρμα, καθιστώντας τα λουτρά σε αλάτι Epsom έναν εύκολο και ιδανικό τρόπο για να απολαύσεις μια πληθώρα από οφέλη υγείας, ευεξίας και ομορφιάς.

Το μαγνήσιο παίζει έναν σημαντικό αριθμό ρόλων στο σώμα, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης της δραστηριότητας περισσότερων από 325 ενζύμων, μειώνοντας τις φλεγμονές, βοηθώντας τη λειτουργία των μυών και των νεύρων, και επίσης βοηθώντας στην πρόληψη της σκλήρυνσης των αρτηριών. Το θειικό άλας από την άλλη συμβάλλει στη βελτίωση της απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών, βοηθάει το σώμα να αποβάλλει τις τοξίνες και βοηθάει στην μείωση των πονοκέφαλων.

 

Το μαγνήσιο και τα οφέλη του για την υγεία

Τα επίπεδα μαγνήσιου στον ανθρώπινο οργανισμό έχουν μειωθεί κατά πολύ τον τελευταίο αιώνα λόγω των αλλαγών στη γεωργία και τη διατροφή. Η βιομηχανική γεωργία έχει εξαντλήσει το μαγνήσιο από το έδαφος και η τυπική διατροφή περιέχει πολύ λιγότερο μαγνήσιο από αυτό των προγόνων μας. Στην πραγματικότητα, η σύγχρονη δίαιτα με το λίπος, τη ζάχαρη, το αλάτι και τις πρωτεΐνες της πραγματικά δουλεύει έτσι ώστε να επιταχύνει την εξάντληση του μαγνήσιου από το σώμα μας.

Μαγνήσιο - Το πρωτεύον ορυκτό

Μελετητές και γιατροί αναφέρουν οτί με την αύξηση του επιπέδου του μαγνήσιου στο σώμα σου μπορεί:

  • Να βελτιώσεις την υγεία της καρδιάς και του κυκλοφορικού, μειώνοντας τις αρρυθμίες, αποτρέποντας τη σκλήρυνση των αρτηριών, μειώνοντας τους θρόμβους αίματος και μειώνοντας την αρτηριακή πίεση.
  • Να βελτιώσεις την υγεία των οστών. Το μαγνήσιο βοηθάει στην αφομοίωση του ασβεστίου στα οστά.
  • Να βελτιώσεις την ικανότητα του σώματος να χρησιμοποιεί ινσουλίνη, μειώνοντας τη συχνότητα ή τη σοβαρότητα του διαβήτη.
  • Να ξεπλύνεις τις τοξίνες και τα βαρέα μέταλλα από τα κύτταρα, διευκολύνοντας τον μυϊκό πόνο και βοηθώντας το σώμα να εξαλείψει τις επιβλαβείς ουσίες.
  • Να βελτιώσεις τη λειτουργία των νεύρων ρυθμίζοντας τους ηλεκτρολύτες. Επίσης, το ασβέστιο είναι ο κύριος αγωγός για το ηλεκτρικό ρεύμα στο σώμα, και το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για τη διατήρηση των κατάλληλων επιπέδων ασβεστίου στο αίμα.
  • Να ανακουφιστείς από το στρες. Πιστεύεται ότι η περίσσεια αδρεναλίνης και στρες στραγγίζει το μαγνήσιο, ένα φυσικό αγχολυτικό, από το σώμα. Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο ώστε το σώμα να δεσμεύει επαρκείς ποσότητες σεροτονίνης, την “χαρούμενη” ορμόνη.
  • Να χαλαρώσεις και να νιώσεις καλά. Αυξάνει της χημικές ουσίες μέσα στον εγκέφαλο που δημιουργούν ένα αίσθημα ευεξίας και χαλάρωσης.
  • Να προλάβεις ή να απαλύνεις τους πονοκεφάλους από ημικρανία. 

 

Float tanks και αλάτι Epsom

Όταν χρησιμοποιείς μία κάψουλα επίπλευσης (Float Tank) ουσία επιπλέεις μέσα σε 500 κιλά αλάτι Epsom. To μαγνήσιο απορροφάται μέσω του δέρματος, το σώμα βελτιστοποιεί τα επίπεδα του μαγνήσιου, και δεν υπάρχει καμία αρνητική επίδραση υπερβολικού φόρτου άλατος από την επίπλευση για εκτεταμένη χρονική περίοδο.

Εκτός από το ότι αυξάνει τα επίπεδα του μαγνήσιου, το αλάτι Epsom παρέχει επίσης θειικά άλατα, τα οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να περάσουν μέσα από τα τρόφιμα, αλλά που πολύ πιο εύκολα απορροφώνται μέσω του δέρματος. Τα θειικά άλατα εξυπηρετούν μια μεγάλη ποικιλία λειτουργιών στο σώμα, παίζοντας ένα ζωτικό ρόλο στο σχηματισμό του εγκεφαλικού ιστού, πρωτεϊνών αρθρώσεων και πρωτεϊνών βλεννίνης που επενδύουν τα τοιχώματα του πεπτικού συστήματος.

Τα θειικά άλατα επίσης διεγείρουν το πάγκρεας για τη δημιουργία πεπτικών ενζύμων και πιστεύεται ότι βοηθούν στην αποτοξίνωση του σωματικού υπολείμματος των φαρμάκων και των περιβαλλοντικών μολυσματικών ουσιών.

Τέλος, το θειικά άλατα βοηθάει στην υγεία και λάμψη του δέρματος και των μαλλιών.

 

Στα Cosmic Float Center διαθέτουμε το i-sopod Flotation Tank - την τεχνολογικά ανώτερη κάψουλα επίπλευσης στον κόσμο - και σου παρέχουμε ένα περιβάλλον 5 αστέρων για την συνολική χαλάρωση και ανάκαμψη σου.

Νιώσε μια πρωτόγνωρη εμπειρία χαλάρωσης κάνοντας Floating μέσα σε 500 κιλά αλάτι Epsom. Απόκτησε γαλήνη και καθαρή σκέψη θεραπεύοντας σώμα και πνεύμα, και ανακουφίσου από την κούραση και τον πόνο έτσι όπως μόνο έχεις ονειρευτεί να ανακουφίζεσαι.


Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου έχει γραφτεί για την ενημέρωση σου και δεν σκοπεύει στο να υποκαταστήσει την επαγγελματική συμβουλή οποιουδήποτε ειδικού επί οποιουδήποτε θέματος. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, αν πάσχεις από μία σοβαρή πάθηση ή διαταραχή οφείλεις να συμβουλευτείς τον γιατρό ή θεραπευτή σου.