Ανοσολογική υποστήριξη και Floating

Η σχέση μεταξύ της θεραπείας επίπλευσης (Floating) και της βελτιωμένης ανοσολογικής λειτουργίας έχει μελετηθεί εδώ και δεκαετίες. Σε μια μελέτη του 1983, ο νευροενδοκρινολόγος John Turner και ο ψυχολόγος Thomas Fine έδειξαν ότι το floating μειώνει την επινεφρίνη (αδρεναλίνη) και την κορτιζόλη, δύο ορμόνες που σε υψηλά επίπεδα μεταβάλλουν αρνητικά τις λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος.

Όπως έγραψε ο δημοσιογράφος Michael Hutchison στο πρωτοποριακό του έργο του 1984, Το Βιβλίο του floating (the book of floating), “Τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης συνδέονται με μια σειρά παθήσεων. Καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος και αυξάνουν τις επιδράσεις της αδρεναλίνης στους ιστούς του σώματος.”

Σε αυτό το άρθρο θα ρίξουμε μια ματιά στο πώς τα τακτικά floats μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σου συστήματος.

 

Η σύνδεση μεταξύ του στρες και του ανοσοποιητικού συστήματος

Όπως γνωρίζει ο οποιοσδήποτε έχει δοκιμάσει το Floating, ένα από τα αρχικά αποτελέσματα της θεραπείας επίπλευσης είναι η μείωση της πίεσης και της ανησυχίας. Ως εκ τούτου, αυτή η αίσθηση χαλάρωσης, με τη σειρά της, βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σου συστήματος και στην εύρυθμη λειτουργία του.

Σε μια λεπτομερή παρουσίαση στο Συνέδριο Float 2018, ο υποψήφιος διδάκτορας και ερευνητής M.C. Flux ανέλυσε τις βιοχημικές αντιδράσεις που συμβαίνουν όταν ενεργοποιείται ο μηχανισμός πάλης ή φυγής (fight or flight) και πώς αυτό προκαλεί ανοσολογική απόκριση. Χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες, περιέγραψε τη σχέση μεταξύ του ανοσοποιητικού συστήματος, του στρες και τη χαλάρωσης, συνοψίζοντας την αρχική έρευνά του σχετικά με την επίδραση του τακτικού Floating στο όλο σύστημα.

Εν ολίγοις, το σύστημα του στρες στο ανθρώπινο σώμα έχει σχεδιαστεί για να αυτορυθμίζεται. Παρόλα αυτά, όταν οι στρεσογόνοι παράγοντες είναι συνεχώς παρόντες, η λειτουργία του μηχανισμού πάλης ή φυγής δεν καταλαγιάζει. Η προκύπτουσα υπερέκθεση στις ορμόνες του στρες μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος και, ως εκ τούτου, σε αυξημένο κίνδυνο για πολλά προβλήματα τόσο της ψυχικής όσο και της σωματικής υγείας.

Σχετικό βίντεο: Floating και ανοσοποιητικό σύστημα

 

Πώς η θεραπεία επίπλευσης σπάει τον κύκλο

Δυστυχώς, οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε εύκολα να αλλάξουμε τις συνθήκες της ζωής μας για να μειώσουμε την έκθεση στο στρες. Αυτό που ο καθένας όμως μπορεί να κάνει, είναι να αλλάξει την προσέγγισή του ως προς τη διαχείριση του στρες.

Είναι απολύτως επιβεβαιωμένο πια ότι το να συμπεριλάβεις τακτικά το Floating ως ρουτίνα ευεξίας στη ζωή σου μπορεί να σε βοηθήσεις στη διαχείρισή του άγχους και του στρες. Επιπλέον, ο M.C. Flux έχει διαπιστώσει στην έρευνά του ότι όσο πιο ανήσυχος είσαι σαν άνθρωπος, τόσο περισσότερο το ανοσοποιητικό σου σύστημα μπορεί να επωφεληθεί από το Floating.

Είναι δύσκολο να υποτιμήσουμε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα ευρήματα. "Τα αποτελέσματα αυτά δεν έχουν ιδωθεί πουθενά πιο πριν." είπε ο Flux. "Είναι καταπληκτικά."

 

Πώς το Floating ενισχύει το ανοσοποιητικό σου - Έχει μόνο να κάνει με το στρες;

Τα καλά νέα λοιπόν είναι τα εξής: το Floating ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα! Και όχι δεν έχει μόνο να κάνει με το στρες και το άγχος.

Ένας άλλος σημαντικότατος λόγος για την αυξημένη ανοσoποιητική λειτουργία είναι ότι το Floating επιτρέπει στο σώμα σου να συγκεντρώσει περισσότερη ενέργεια για την ενίσχυση των αμυνών του.

Με το Floating βάζεις τον εαυτό σου σε ένα περιβάλλον άκρως χαλαρωτικό και με πολύ χαμηλό εξωτερικό ερεθισμό. Αυτό με τη σειρά του ενθαρρύνει το σώμα να σταματήσει να ξοδεύει τόση ενέργεια σε περιττές λειτουργίες. Χωρίς την ανάγκη πλέον να χρησιμοποιηθεί τόση ενέργεια, το σώμα μπορεί να επικεντρωθεί στην ίδια του την αναζωογόνηση, έτσι ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένο να καταπολεμήσει τα μικρόβια και τις εξωτερικές απειλές. Στην πραγματικότητα, η επίπλευση είναι μία τόσο χαλαρωτική για το σώμα εμπειρία που δίνει την δυνατότητα στο ανοσοποιητικό σου σύστημα να ενισχυθεί δουλεύοντας σε αυξημένο επίπεδο.

Επιπλέον, τα άλατα Epsom (θειικό μαγνήσιο) στη κάψουλα επίπλευσης βοηθούν στην αποβολή πολλών τοξινών που μπορούν να αποδυναμώσουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Απελευθερώνοντας αυτές τις τοξίνες, το σώμα είναι επίσης σε θέση να ανακατευθύνει περισσότερη από την ενέργειά του προς την οικοδόμηση της ανοσίας του. Επίσης, το μαγνήσιο προωθεί την περαιτέρω διατήρηση της ισορροπίας, την αποφυγή της ασθένειας, τις καλές επιδόσεις κάτω από πίεση και σε βοηθάει να διατηρήσεις μια συνολική κατάσταση καλής υγείας.

Τέλος, έχει επίσης αποδειχθεί ότι το floating μειώνει την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό. Αυτό από μόνο του υπερτονίζει ακόμα περισσότερο τα θετικά οφέλη που η επίπλευση μπορεί να έχει τόσο για την ψυχική όσο και την σωματική σου υγεία.

Τα οφέλη του floating | Cosmic Float Center

Είναι απλό. Επίπλευσε, χαλάρωσε και ενδυνάμωσε τον εαυτό σου.

 

Στα Cosmic Float Center διαθέτουμε το i-sopod Flotation Tank - την τεχνολογικά ανώτερη κάψουλα επίπλευσης στον κόσμο - και σου παρέχουμε ένα περιβάλλον 5 αστέρων για την συνολική ανάκαμψη και αναζωογόνηση σου.

Απόκτησε γαλήνη και καθαρή σκέψη θεραπεύοντας σώμα και πνεύμα, και νιώσε πιο ενδυναμωμένος/η από ποτέ.