Ημικρανίες. Ποιος δεν έχει βιώσει κάποια στιγμή στη ζωή του μία κρίση ημικρανίας; Αν δεν έχει συμβεί σε σένα θεώρησε τον εαυτό σου τυχερό, και αν σου έχει συμβεί... σίγουρα δεν είσαι μόνος/η.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δηλώνουν ότι υποφέρουν από ημικρανίες των οποίων οι αιτίες δεν είναι ακόμη σαφείς αν και οι μελέτες δείχνουν ότι η εμφάνιση του φαινομένου συνδέεται με διάφορους γενετικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Επιπλέον, μια πληθώρα από πολλούς άλλους παράγοντες έχουν ενοχοποιηθεί ως τα στοιχεία που μπορούν αυξήσουν την πιθανότητα εμφάνισης μιας κρίσης ημικρανίας, όπως ορμονικές αλλαγές, στρες, ποιότητα τροφής, στέρηση ή πλεόνασμα ύπνου ή αισθητηριακά ερεθίσματα για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

Ακόμη όμως και αν οι ακριβείς αιτίες δεν έχουν προσδιοριστεί επακριβώς, τα συμπτώματα είναι λίγο ως πολύ γνωστά. Ειδικά ο συγκεκριμένος αυτός πονοκέφαλος με την παλλόμενη αίσθηση που μπορεί να διαρκέσει από λίγη ώρα μέχρι και ημέρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις ο πόνος μπορεί να είναι τόσο έντονος και εξουθενωτικός, που δεν αφήνει στους ανθρώπους καμία άλλη επιλογή εκτός από το να στηρίζονται σε κάποιου είδους φαρμακευτική αγωγή για να τους βοηθήσει με τη διαχείριση του πόνου.

Από την πλευρά μας θα θέλαμε να σε ενθαρρύνουμε να διατηρήσεις τις ελπίδες σου, καθώς αρκετές μελέτες έχουν επισημάνει ένα δυναμικό φυσικό πόρο για να σε βοηθήσει στην πρόληψη των κρίσεων ημικρανίας και να ανακουφίσει τα συμπτώματά της. Και το όνομα αυτού είναι θεραπεία επίπλευσης ή Floatation therapy ή απλά Floating.

Για στάσου - ίσως να αναρωτιέσαι - πώς θα μπορούσε η επίπλευση να με βοηθήσει να αντιμετωπίσω ημικρανίες;

Για να γίνουμε πιο σαφείς, σου έχουμε μία σύντομη εξήγηση σε σχέση με το...

 

Πως θα μπορούσε το Floating να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις τις ημικρανίες

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά: η θεραπεία επίπλευσης θα μπορούσε να περιγραφεί ως μια εμπειρία περιορισμού των περιβαλλοντικών ερεθισμάτων και συνεπώς της διέγερσης που αυτά προκαλούν στον εγκέφαλο. Φαντάσου τον εαυτό σου σε ένα περιβάλλον που δημιουργήθηκε για να μπλοκάρει τα εξωτερικά ερεθίσματα και ως εκ τούτου δεν θα υπάρχει τίποτα στο οποίο να μπορείς να επικεντρωθείς εκτός από τον ίδιο σου τον εαυτό.

Φαντάσου ότι ξαπλώνεις επάνω σε 30 εκατοστά νερό γεμάτο με περίπου 500 κιλά θειικό μαγνήσιο - το οποίο θερμαίνεται στη θερμοκρασία του δέρματος - καθώς ταυτόχρονα αποκόβεσαι από εξωτερικούς περισπασμούς όπως ήχος, φως, σωματικές αισθήσεις και πιέσεις από την βαρύτητα. Οι αισθήσεις σου και ο νους σου κατευθύνονται προς τα μέσα, αυξάνοντας την επίγνωση των εσωτερικών διαδικασιών του σώματος σου και ως αποτέλεσμα, τα εγκεφαλικά κύματα μετατοπίζονται και βραδύνουν, οι μύες χαλαρώνουν και η ροή του αίματος αυξάνεται.

Καθώς βρίσκεις τον εαυτό σου σε μια βαθιά εσωτερική κατάσταση χαλάρωσης, περνάς από μία κατάσταση εγκεφαλικών κυμάτων βήτα (Beta state) σε μια κατάσταση Θήτα (theta state). Μέσα από αυτή τη διαδικασία δίνεται στο σώμα σου η ευκαιρία να αποκαταστήσει τις φυσικές του δυνατότητες αυτορρύθμισης, αυτό-ίασης και αναζωογόνησης. Επιπλέον απελευθερώνονται μεγαλύτερες ποσότητες ενδορφινών, ορμόνες που δρουν ως φυσικά παυσίπονα και βοηθούν να μειωθεί η αντίληψη που έχουμε για τον πόνο, καθώς επίσης εξαλείφουν την κούραση και το στρες.

 

Επίπλευση και κύματα θήτα

Επίπλευση και κύματα θήτα.

 

Floating στο Cosmic Float Center

Παρόλο που τίποτα δεν είναι απόλυτο υποκατάστατο για την ιατρική φροντίδα, η θεραπεία επίπλευσης μπορεί να σε βοηθήσει όχι μόνο να βρεις ανακούφιση από τις ημικρανίες κατά την περίοδο που εμφανίζονται, αλλά και να σε βοηθήσει στην πρόληψη αυτών.

Αυτό συμβαίνει διότι η θεραπεία επίπλευσης στο Cosmic Float Center δεν περιλαμβάνει εσωτερική ή εξωτερική διέγερση. Ο θόρυβος, το φως και η κίνηση δεν φτάνουν σε σένα κάτι το οποίο δίνει στο μυαλό σου την δυνατότητα να ησυχάσει από τα ερεθίσματα που μπορούν να προκαλέσουν μια ημικρανία. Στο i-sopod floatation tank μπορείς να επιπλεύσεις στο απόλυτο σκοτάδι, με το νερό να διατηρείται στη θερμοκρασία του σώματος ώστε να μην νιώθεις που τελειώνει τοπ σώμα και που ξεκινάει το νερό.

Χωρίς συνεχή διέγερση, τα εγκεφαλικά σου κύματα αλλάζουν. Αυτό συμβαίνει γρηγορότερα σε μια δεξαμενή επίπλευσης από σχεδόν οπουδήποτε αλλού. Το μυαλό και το σώμα σου θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τους επιπλέον πόρους τους για τη θεραπεία η οποία θα μειώσει τα συμπτώματα και τις κρίσεις πονοκεφάλων με την πάροδο του χρόνου. Το σώμα σου σταδιακά θα επαναρρυθμίσει τις χημικές ουσίες και τα μεταβολικά επίπεδα, μειώνοντας τους παράγοντες που συμβάλλουν στις ημικρανίες.

Ενδιαφέρεσαι να βιώσεις αυτή την απίστευτη εμπειρία που λέγεται floating; Επικοινώνησε μαζί μας σήμερα για να μάθεις περισσότερα ή να κάνεις κράτηση και να βρεις ανακούφιση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

 

Cosmic Float Center

 

 

Στο Cosmic Float Center διαθέτουμε το i-sopod Flotation Tank - την τεχνολογικά ανώτερη κάψουλα επίπλευσης στον κόσμο - και σου παρέχουμε ένα περιβάλλον 5 αστέρων για την συνολική ανάκαμψη και αναζωογόνηση σου.

Απόκτησε γαλήνη και καθαρή σκέψη θεραπεύοντας σώμα και πνεύμα, απάλλαξε τον εαυτό σου από τον πόνο και βρες ανακούφιση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Είναι απλό. Επίπλευσε, χαλάρωσε και απαλλάξου από τον πόνο.