Η αντιμετώπιση χρόνιων πόνων μπορεί να μειώσει κατακόρυφα την ποιότητα της ζωής σου. Εάν πονάς καθημερινά είναι δύσκολο να εργασθείς, να έχεις καλό ύπνο, να φροντίσεις τον εαυτό σου και να κάνεις όλα εκείνα τα πράγματα που σου αρέσει να κάνεις. Ιδιαίτερα το να ζεις με ινομυαλγία μπορεί να φέρει ανυπέρβλητες προκλήσεις, φέρνοντας μαζί της σημαντικό πόνο και κόπωση που παρεμβαίνει στην ικανότητα ενός ατόμου να διεξάγει απλές καθημερινές δραστηριότητες.

Όπως και η αρθρίτιδα, έτσι και η ινομυαλγία φθείρει τις αρθρώσεις και τους μαλακούς ιστούς του σώματος. Παρόλα αυτά, υπάρχει μία μέθοδος που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της συγκεκριμένης πάθησης όχι μόνο σε φυσικό, αλλά επίσης σε ψυχικό και συναισθηματικό επίπεδο. Εδώ σου δίνουμε τέσσερις λόγους για τους οποίους το Floating μπορεί να είναι η απάντηση στην ινομυαλγία.

 

Ανακούφιση από το στρες

Το να βρίσκεσαι συνέχεια σε καταστάσεις υψηλού στρες, άγχους και κατάθλιψης μπορεί να επιδεινώσει την ινομυαλγία. H κάψουλα επίπλευσης είναι ίσως το πιο χαλαρωτικό περιβάλλον στο οποίο μπορούμε να βάλουμε το σώμα μας, και όσο περισσότερο επιπλέεις τόσο περισσότερο θα χαλαρώνεις. Η χαλάρωση είναι το πιο σημαντικό κλειδί για την υγεία και την ευημερία και είναι μια φυσική συνταγή κατά του άγχους και του στρες.

Οι πάσχοντες από ινομυαλγία συχνά αισθάνονται ανήσυχοι, νευρικοί και πανικοβάλλονται όταν τα συμπτώματά τους φουντώνουν. Είναι πιο επιρρεπείς στο χρόνιο στρες, επειδή το σώμα τους είναι υπό συνεχή πίεση. Η παραμονή στην κάψουλα επίπλευσης επιτρέπει στο σώμα τους να εισέλθει σε μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης, όπου το μυαλό και το σώμα θα έχουν την ευκαιρία να αποκαταστήσουν τις φυσικές δυνάμεις της αυτορύθμισης και της αυτοΐασης. Καθώς επιπλέουν, το μυαλό και το σώμα μπορεί να αφιερώσει όλη την ενέργειά του στη χαλάρωση.

 

Ανακούφιση από τον πόνο

Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη της επίπλευσης για την ινομυαλγία είναι η ανακούφιση από τον πόνο. Το floating είναι άκοπο και ευχάριστο, και το αλάτι Epsom, διαλυμένο σε νερό θερμοκρασίας σώματος, υποστηρίζει το σώμα και του επιτρέποντάς του να χαλαρώσει και τελικά να μειώσει τους μυϊκούς σπασμούς. Αυτή η απελευθέρωση και μόνο μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου σε μεγάλο βαθμό.

Η επίπλευση αυξάνει τη ροή του αίματος στις αρθρώσεις και τους μαλακούς ιστούς, καθώς επίσης και την απελευθέρωση ενδορφινών από τον εγκέφαλο. Οι ενδορφίνες είναι φυσικά αναλγητικά και ενισχύουν τη διάθεσή σου και το πνεύμα σου, και έτσι μια εισροή αυτών των χαρούμενων ορμονών μπορεί να απαλύνει πολλούς διαφορετικούς τύπους πόνου, ακόμη και πόνους που μπορεί να μην ήταν εύκολα αντιμετωπίσιμοι με άλλους τρόπους.

 

Αναπλήρωση μαγνησίου

Από μελέτες που έχουν διεξαχθεί υπάρχουν ενδείξεις ότι οι πάσχοντες από ινομυαλγία μπορεί να έχουν ανεπάρκεια μαγνησίου που κάνει το σώμα τους πιο ευαίσθητο στον πόνο. Τα περίπου 500 κιλά αλάτι Epsom που βρίσκονται σε μια κάψουλα επίπλευσης είναι στην ουσία μαγνήσιο και θειικό άλας και εικάζεται ότι τα άτομα με ινομυαλγία εύκολα απορροφούν ιόντα μαγνησίου από το νερό, με αποτέλεσμα τη μείωση του πόνου.

Ενώ το μαγνήσιο δεν απορροφάται πολύ καλά από το πεπτικό μονοπάτι όταν χρησιμοποιείται  ως συμπλήρωμα, απορροφάται εξόχως μέσω του δέρματος και έτσι, η παραμονή για λίγο χρόνο στην κάψουλα είναι ένας ιδανικός και εύκολος τρόπος να αναπληρωθούν το επίπεδά του στο σώμα. Τα μέταλλα είναι ένα σημαντικό στοιχείο που μπορεί να αποτρέψει την οστεοπόρωση και να δημιουργήσει υγιέστερα οστά, απλά για να αναφέρουμε μόνο μερικά από τα οφέλη τους.

 

Βελτιωμένος ύπνος

Εντάξει, καταλαβαίνουμε ότι αυτό είναι σαν δηλώνουμε το προφανές, αλλά ο ύπνος είναι απολύτως κρίσιμος για τη συνολική μας υγεία, και οι πάσχοντες από ινομυαλγία γνωρίζουν πολύ καλά πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να κλείσεις έστω και λίγο τα μάτια σου όταν βρίσκεσαι μέσα στον πόνο. Τα καλά νέα είναι ότι οι κάψουλες για το floating είναι εξαιρετικό εργαλείο για την εύρυθμη ανάπαυση και αυτό διότι βοηθά τόσο στη μείωση της κορτιζόλης (ορμόνη του στρες) στο σώμα σου, όσο και στην άντληση ενδορφινών μέσω του συστήματός σου.

Η χαλάρωση γενικότερα βοηθάει για έναν καλύτερο και πιο ξεκούραστο ύπνο και η βαθιά ασύγκριτη χαλάρωση που θα σου προσφέρει ένα float θα κάνει θαύματα για σένα.

Το να ζεις με την ινομυαλγία μπορεί να είναι μία εξουθενωτική εμπειρία, αλλά η επίπλευση είναι μια σπουδαία φυσική θεραπεία και το να κάνεις απλά και μόνο μερικά floats μπορεί πραγματικά να σου προσφέρει μια καλύτερη προοπτική και μια σημαντική βελτίωση στην ποιότητας ζωής σου.

Πάσχεις ή γνωρίζεις κάποιον που να πάσχει από ινομυαλγία;

Επικοινώνησε μαζί μας για να κάνεις κράτηση σήμερα και να βοηθήσεις τον εαυτό σου ή έναν δικό σου άνθρωπο να ανακουφιστεί από τα συμπτώματα της ινομυαλγίας.

Είναι απλό. Επίπλευσε, χαλάρωσε και απαλλάξου από τον πόνο.

Στα Cosmic Float Center διαθέτουμε το i-sopod Flotation Tank - την τεχνολογικά ανώτερη κάψουλα επίπλευσης στον κόσμο - και σου παρέχουμε ένα περιβάλλον 5 αστέρων για την συνολική ανάκαμψη και αναζωογόνηση σου.

Απόκτησε γαλήνη και καθαρή σκέψη θεραπεύοντας σώμα και πνεύμα, και απαλλάξου από τον πόνο έτσι όπως μόνο έχεις ονειρευτεί να απαλλάσσεσαι.