Το floating και η γιόγκα συμβαδίζουν υπέροχα μεταξύ τους.

Και τα δύο σε βοηθούν στο να αυξήσεις την συνειδητότητά σου να αναπτύξεις της αυτογνωσία σου και να συνδεθείς με το “εδώ και τώρα”. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αποκτάς ισορροπία μεταξύ μυαλού και σώματος, να μπορείς να εστιάσεις καλύτερα και το πιο σημαντικό, να βιώνεις βαθιά φυσική χαλάρωση.

Η πρακτική της yoga απαιτεί τη συγκέντρωση σου στην αναπνοή καθώς διατηρείς συγκεκριμένες στάσεις και έτσι σε βοηθάει να καθαρίσεις το μυαλό σου απο τον περιττό θόρυβο. Παρομοίως, το Floating σε οδηγεί σε μια βαθιά εσωτερική κατάσταση όπου η εστίαση προκύπτει με τελείως φυσικό τρόπο, χωρίς να χρειάζεται να κάνεις κάτι εσύ.

yoga

Και οι δύο πρακτικές εναρμονίζονται μεταξύ τους με πολλούς τρόπους. Ο διαλογισμός - μεγάλο κομμάτι της yoga - φέρει πολλά και επιβεβαιωμένα οφέλη ανάμεσα στα οποία είναι η καταπολέμηση των συμπτωμάτων του άγχους και της κατάθλιψης. Παρόλα αυτά, ο διαλογισμός δεν είναι πάντα εύκολος - ή οι κατάλληλες συνθήκες προσβάσιμες για πολλούς - και εδώ είναι που το floating έρχεται να βοηθήσει.

Οι συνθήκες απομόνωσης και περιορισμού των περιβαλλοντικών ερεθισμάτων - σήμα κατατεθέν ενός καλού Float Center - μπορούν να σε βοηθήσουν να επιτύχεις αυτού του τύπου τις εσωτερικές καταστάσεις εντελώς άκοπα και αυτόματα.

 

Οφέλη σωματικής υγείας

Είτε υποφέρεις από πιασμένους μύες, πόνο στη πλάτη, αρθρίτιδα, υψηλή πίεση ή απλά αντιμετωπίζεις προβλήματα με τον ύπνο, μερικά floats - όπως και λίγη yoga - μπορεί να κάνουν σημαντική διαφορά. Και τα δύο βελτιώνουν την κυκλοφορία και την οξυγόνωση του αίματος, με αποτέλεσμα μια πλειάδα σημαντικών οφελών υγείας.

Βρες εδώ ένα ενδεικτικό σώμα ερευνών και επίσημων αναφορών στο Floating και τα οφέλη του.

 

Οφέλη πνευματικής υγείας

Η yoga, όπως και άλλα είδη σωματικής άσκησης, βοηθάει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και του άγχους. Το κλειδί εδώ λέγεται σεροτονίνη - η ορμόνη της ευτυχίας - που απελευθερώνεται από τον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια της άσκησης. Το ίδιο αποτέλεσμα προκύπτει καθώς επιπλέεις μέσα σε μια κάψουλα επίπλευσης με 500 κιλά Epsom salts (θειικό μαγνήσιο). Ο εγκέφαλος σου θα απελευθερώσει μεγάλες ποσότητες αυτού του νευροδιαβιβαστή (της σεροτονίνης) με αποτέλεσμα την μείωση της κατάθλιψης και του άγχους.

Cosmic float center

Το Floating μπορεί να επιφέρει μια βαθύτερη κατάσταση χαλάρωσης από αυτή του ύπνου. Αλήθεια, έχεις κοιμηθεί καλά τώρα τελευταία; Πάτα στην εικόνα για περισσότερα...

Το Floating θα σε βοηθήσει να πάρεις περισσότερα από τη yoga, και το αντίθετο

Μια συνεδρία floating έχει ομοιότητες με ένα πρόγραμμα yoga στον τρόπο με τον οποίο δημιουργεί βαθιά χαλάρωση μέσα στο σύστημα σου και το οποίο με τη σειρά του παρέχει στον εγκέφαλο σου τις συνθήκες για να εισέλθει σε μια κατάσταση μεγαλύτερης συγκέντρωσης. Κοινώς, τo floating και η yoga συμβαδίζουν ώστε να έχεις μια πιο ισορροπημένη ζωή.

Ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στη ζωή, οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να αισθάνονται καλύτερα μετά από μια συνεδρία floating. Όπως και η yoga, το floating φέρνει ισορροπία και ηρεμία στο μυαλό και στο σώμα, οξύνει το πνεύμα σου, σε βοηθάει να εστιάσεις και να λύσεις προβλήματα και σου παρέχει συνολικά ένα καλύτερο βίωμα.

Cosmic Float Center

Στα Cosmic Float Center διαθέτουμε το i-sopod Flotation Tank - την τεχνολογικά ανώτερη κάψουλα επίπλευσης στον κόσμο - και σου παρέχουμε ένα περιβάλλον 5 αστέρων για την συνολική ανάκαμψη και αναζωογόνηση σου.

Απόκτησε γαλήνη και καθαρή σκέψη θεραπεύοντας σώμα και πνεύμα, και ανανέωσε τον εαυτό σου έτσι όπως μόνο έχεις ονειρευτεί να ανανεώνεσαι.