Κάνεις Floating συστηματικά;

Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι το Floating είναι μια πολύ προσωπική εμπειρία και ότι κάθε Float θα τείνει να σου δώσει αυτό που χρειάζεσαι περισσότερο εκείνη τη δεδομένη χρονική στιγμή. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι κάθε συνεδρία δεν θα είναι πάντα η ίδια. Το πρώτο και το πέμπτο σου Float μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικά. Επίσης, δεν θα είναι το κάθε Float το ίδιο εύκολο με το προηγούμενο.

Καθώς συνεχίζεις να εξασκείς την πρακτική της επίπλευσης τακτικά, ίσως να ανακαλύψεις ότι κάποιες φορές η αίσθηση της ξεκούρασης δεν θα είναι αυτή που είχες τις πρώτες φορές που βγήκες από την κάψουλα επίπλευσης. Αυτό δεν είναι κάτι παράξενο και σίγουρα δεν είναι αρνητικό.

Αντιθέτως.

Σημαίνει ότι η “νορμάλ” καθημερινή σου κατάσταση είναι τώρα περισσότερο αυτή της ηρεμίας και της γαλήνης απ’ ότι ήταν στην αρχή. Αντί να βυθίζεσαι σε ένα υπέροχο συναίσθημα για 1 - 2 μέρες μετά το float, τώρα όλη σου η εβδομάδα γίνεται μία πιο παρατεταμένη διακριτικότερη εκδοχή αυτού. Κατάσταση που θα παρατείνεται ακόμα περισσότερο κάθε φορά που βγαίνεις από την κάψουλα.

Ίσως να αρχίσεις να ανακαλύπτεις ότι οι περίοδοι στρες και άγχους που αναδύονταν δεξιά κι αριστερά μειώνονται τώρα σταθερά. Ίσως νιώσεις το σώμα σου πιο χαλαρό και άνετο. Ίσως να διαπιστώσεις ότι είναι πιο εύκολο να συγκεντρωθείς σε αυτό που έχεις να κάνεις και ότι δεν νιώθεις όλη την ώρα κούραση ή σύγχυση. Ίσως όλα να αρχίσουν να κυλάνε πιο ομαλά.

Διάβασε πιο κάτω έξι πράγματα που έρχονται από το συστηματικό Floating.

 

1. Αυτοθεραπεία

Το σώμα σου αρχίζει να δουλεύει επάνω στην αυτοθεραπεία του και ειδικά στις παλιότερες ζημιές. Αυτό είναι κρίσιμο όχι μόνο για την σωματική σου αναζωογόνηση και αντιστροφή της γήρανσης, αλλά και για την ψυχική σου κατάσταση καθώς η φυσιολογία σου είναι άκρως επιδραστική επάνω στην ψυχολογία σου.

2. Λιγότερο στρες και άγχος

Απλά δεν θα αγχώνεσαι τόσο πολύ πια. Δεν λέμε ότι δεν θα συμβεί - έτσι κι αλλιώς το στρες είναι ένα φυσικός μηχανισμός και σίγουρα έχει τη σημασία του για το ανθρώπινο ον. Απλά λέμε ότι δεν θα κυριαρχεί το στρες επάνω σου σε σημείο που να μην μπορείς να το επεξεργαστείς.

3. Βελτίωση της σωματοδομής σου

Η σωματοδομή σου βελτιώνεται καθώς το σώμα σου αποσυμπιέζει και αποκτά περισσότερες αντιβαρυντικές ιδιότητες. Ιδιαίτερα δε, αν συνδυάσεις το Float σου με κατάλληλες σωματικές πρακτικές (Υοgα, Qigong, διατάσεις κλπ) τα αποτελέσματα θα είναι εκκωφαντικά.

4. Γαλήνη και εσωτερική ισορροπία

Η καθημερινή σου κατάσταση θα αρχίσει να στρέφεται όλο και πιο πολύ προς τα συναισθήματα της γαλήνης και της εσωτερικής ισορροπίας, και αυτό είναι κάτι που θα τείνεις να παρατηρείς τυχαία σε διάφορες στιγμές τις ημέρας.

5. Ενέργεια, δημιουργικότητα και εστίαση

Η ενέργεια, η δημιουργικότητα σου καθώς και η ικανότητα να εστιάζεις και να λύνεις προβλήματα θα τείνουν να αυξάνονται. Σίγουρα, δεν θα είναι εκεί όλη την ώρα και η αύξηση τους δεν θα είναι γραμμική. Θα παρατηρήσεις όμως ότι θα σου είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιήσεις τους εσωτερικούς σου πόρους απ’ ότι ήταν πιο πριν.

6. Λιγότερους πόνους

Θα νιώθεις λιγότερους πόνους κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και στον ύπνο. Ευγενική χορηγία του θειικού μαγνησίου με το οποίο τροφοδοτείς τον οργανισμό σου δίνοντας έτσι τακτικά στον εαυτό σου την δυνατότητα να ανακάμψει και να αναρρώσει.

Cosmic Float Center
Καταλαβαίνουμε ότι ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά είναι. Καταλαβαίνουμε επίσης ότι ίσως να υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες στο να βάλεις τακτικά το floating στο πρόγραμμα σου.

Αλλά αξίζει τον κόπο.

Αξίζει γιατί το μεγαλύτερο θεμέλιο του πλούτου σου σε αυτή τη ζωή ήταν είναι και θα είναι ο εαυτός σου. Αξίζει γιατί τα αποτελέσματα του, θα γίνουν αντιληπτά με πολλούς, διαφορετικούς και πολλές φορές έμμεσους τρόπους. Θα γίνουν αντιληπτά στην σχέση σου με τον εαυτό σου. Θα γίνουν αντιληπτά στο πως θα σε βλέπουν και θα σου συμπεριφέρονται οι άλλοι. Θα γίνουν αντιληπτά στο πως νιώθεις και πώς αισθάνεσαι πλέον καθημερινά. Και το πιο σημαντικό είναι ότι όλα αυτά θα μπορείς να τα αντιληφθείς συνειδητά και να κατανοήσεις τη διαφορά με τον προηγούμενό σου εαυτό. Θα ξέρεις ότι κάτι καλό έχεις κάνει για εσένα γιατί θα θυμάσαι πως ήσουν πριν και θα γνωρίζεις πως είσαι τώρα.

Η μόνη ερώτηση ουσιαστικά είναι, πόσο συχνά θέλεις να κάνεις floating;

Καταλαβαίνουμε οτί ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά είναι. Καταλαβαίνουμε επίσης οτί ίσως να υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες στο να βάλεις τακτικά το floating στο πρόγραμμα σου.

Αλλά αξίζει τον κόπο.

Αξίζει γιατί το μεγαλύτερο θεμέλιο του πλούτου σου σε αυτή τη ζωή ήταν, είναι και θα είναι ο εαυτό σου. Αξίζει γιατί τα αποτελέσματα του θα γίνουν αντιληπτά με πολλούς διαφορετικούς και πολλές φορές έμμεσους τρόπους. Θα γίνουν αντιληπτά στην σχέση σου με τον εαυτό σου. Θα γίνουν αντιληπτά στο πως θα σε βλέπουν και θα σου συμπεριφέρονται οι άλλοι. Και περισσότερο απ΄όλα θα ξέρεις εσύ ο ίδιος οτί έχει υπάρξει διαφορά. Θα το ξέρεις γιατί θα θυμάσαι πως ήσουν πιο πριν και πως είσαι τώρα.

Άλλη μια φορά λοιπόν, πόσο συχνά κάνεις floating;

Cosmic Float Center

Στα Cosmic Float Center διαθέτουμε το i-sopod Flotation Tank - την τεχνολογικά ανώτερη κάψουλα επίπλευσης στον κόσμο - και σου παρέχουμε ένα περιβάλλον 5 αστέρων για την συνολική χαλάρωση και ανάκαμψη σου.

Νιώσε μια πρωτόγνωρη εμπειρία χαλάρωσης κάνοντας Floating μέσα στην απόλυτη ησυχία. Απόκτησε γαλήνη και καθαρή σκέψη θεραπεύοντας σώμα και πνεύμα, και ανανέωσε τον εαυτό σου έτσι όπως μόνο έχεις ονειρευτεί να ανανεώνεσαι.