Είναι αλήθεια ότι πολλοί από μας ζούμε σήμερα τη ζωή μας σαν η ησυχία και η ακινησία να είναι καταστάσεις προς αποφυγή. Οι συσκευές μας γεμίζουν σχεδόν όλη την ώρα της ημέρας μας με μουσική, βίντεο, κοινωνικά δίκτυα και διάφορα άλλα μικρά πραγματάκια δεξιά κι αριστερά, που συνεχώς μας εμποδίζουν απ’ το να προσφέρουμε στο μυαλό μας ένα απαραίτητο διάλειμμα.

Καθώς γινόμαστε ολοένα και περισσότερο εξαρτώμενοι από τις συσκευές θέλουμε συνέχεια κάτι να δούμε, κάτι να ακούσουμε, κάτι με το οποίο να απασχολήσουμε τον εγκέφαλο μας για να αποφύγουμε και το τελευταίο ίχνος “βαρεμάρας” που μπορεί να εμφανιστεί στο δρόμο μας. Για μερικούς από εμάς η αδράνεια μπορεί να είναι πλέον και μια κατάσταση υπό εξαφάνιση.

Αυτοί οι συνεχείς περισπασμοί και ο καταιγισμός της πληροφορίας στον σύγχρονο κόσμο βάζουν ένα δυσανάλογο βάρος στον προμετωπιαίο φλοιό, το μέρος του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για να βοηθάει να λύνουμε προβλήματα και να παίρνουμε αποφάσεις. Αυτό, με τη σειρά του, εξαντλεί τους νοητικούς μας πόρους, αποφέρει μειωμένη ικανότητα για προσοχή, εστίαση και συγκέντρωση, αυξημένη νοητική κούραση και μας κάνει να αισθανόμαστε λιγότερο δημιουργικοί.

Περισπασμοί στο εργασιακό περιβάλλον

Συνεχείς περισπασμοί και καταιγισμός πληροφορίας βάζουν ένα δυσανάλογο βάρος στον προμετωπιαίο φλοιό.

 

Τόσο λίγο όσο 60 λεπτάκια μέσα σε μια κάψουλα επίπλευσης μπορεί να βοηθήσει τον εγκέφαλο μας - όπως και το σώμα - να ανακάμψει και να αποκαταστήσει τους περιορισμένους πόρους του ακριβώς εξαιτίας της απομόνωσης από τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος. Μες την απόλυτη ησυχία το μυαλό μας μπορεί επιτέλους να αναπαυθεί και αναπληρώσει όλα αυτά που έχει ξοδέψει για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας δύσκολης πραγματικότητας.

To i-sopod Flotation Tank - Η τεχνολογικά ανώτερη κάψουλα επίπλευσης στον κόσμο

To i-sopod Flotation Tank - Η τεχνολογικά ανώτερη κάψουλα επίπλευσης στον κόσμο.

 

Σε μια έρευνα της, η αναγεννητική βιολόγος Imke Kirste από το πανεπιστήμιο DUKE, ανακάλυψε ότι δύο ώρες ησυχίας την ημέρα βοηθάνε στην ανάπτυξη κυττάρων στον ιππόκαμπο, τη περιοχή του εγκεφάλου που σχετίζεται με τη διαμόρφωση της μνήμης.

Η ησυχία δεν είναι μόνο εξαιρετικά σημαντική για την συνολική υγεία και λειτουργία μας, αλλά είναι και ένα μονοπάτι προς την εξέλιξη και την πρόοδο.  Είναι μια κατάσταση που συνδέεται άμεσα με την ικανότητα μας για την καινοτόμο σκέψη που χρειαζόμαστε προκειμένου να προωθήσουμε το έργο μας σε αυτή τη ζωή.

Ενώ πολλές φορές εξαπατούμε τον εαυτό μας, πιστεύοντας ότι αυτή η ρουτίνα της αδιάκοπης εργασίας και δραστηριότητας θα αποφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα, ξεχνάμε να δανειστούμε από τη σοφία των άλλων που προηγήθηκαν. Από επιστήμονες, εφευρέτες και πνευματικούς ηγέτες, οι οποίοι βρήκαν τις απαντήσεις τους και τα δικά τους “εύρηκα” μέσα στην περισυλλογή της απόλυτης σιωπής.

Η σιωπή είναι πηγή μεγάλης δύναμης - Lao Tzu

Η σιωπή είναι πηγή μεγάλης δύναμης - Lao Tzu

 

Η ησυχία μοιάζει να είναι σήμερα από μόνη της μία πράξη επανάστασης σήμρα περισσότερο από ποτέ, καθώς έχουμε στιγμιαία πρόσβαση σε πληροφοριακό περιεχόμενο οποιαδήποτε ώρα και στιγμή. Είναι επίσης ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα να επιτύχει κανείς γιατί η ηχορύπανση γύρω μας βαίνει συνεχώς αυξανόμενη. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο η κάψουλα επίπλευσης (Float tank) είναι τόσο ευεργετική, επειδή είναι το τέλειο όχημα για την παραγωγή ησυχίας και ψυχικής ηρεμίας.

Η διαύγεια που σε συνοδεύει μετά την έξοδο σου από την κάψουλα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Floating.

Πολλές ηγετικές φυσιογνωμίες το έχουν κατά καιρούς αναγνωρίσει αυτό:

Η ησυχία θεραπεύει. Είναι το τέλειο αντίδοτο για το σύγχρονο κόσμο. Και η απλή αλλά πανίσχυρη εμπειρία της απόλυτης ησυχίας ίσως να είναι αυτό που έχεις ανάγκη περισσότερο αυτή τη στιγμή.

Ο Albert Einstein σε σχέση με τη σιωπή

 

Cosmic Float Center

Στα Cosmic Float Center διαθέτουμε το i-sopod Flotation Tank - την τεχνολογικά ανώτερη κάψουλα επίπλευσης στον κόσμο - και σου παρέχουμε ένα περιβάλλον 5 αστέρων για την συνολική χαλάρωση και ανάκαμψη σου.

Νιώσε μια πρωτόγνωρη εμπειρία χαλάρωσης κάνοντας Floating μέσα στην απόλυτη ησυχία. Απόκτησε γαλήνη και καθαρή σκέψη θεραπεύοντας σώμα και πνεύμα και ανανέωσε τον εαυτό σου έτσι όπως μόνο έχεις ονειρευτεί να ανανεώνεσαι.


Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου έχει γραφτεί για την ενημέρωση σου και δεν σκοπεύει στο να υποκαταστήσει την επαγγελματική συμβουλή οποιουδήποτε ειδικού επί οποιουδήποτε θέματος. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, αν πάσχεις από μία σοβαρή πάθηση ή διαταραχή οφείλεις να συμβουλευτείς τον γιατρό ή θεραπευτή σου.