Η βαθιά χαλάρωση είναι συχνά η νούμερο 1 προτεραιότητα για ένα νέο floater και για καλούς λόγους. Αλλά το τι συμβαίνει κατά τα πρώτα float σου είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Οι δυνατότητες αυξάνονται γεωμετρικά με τη συχνή πρακτική. Μετά λοιπόν από τα πρώτα σου float, σου προτείνουμε να πειραματιστείς ώστε να βελτιστοποιήσεις την πρακτική σου για τις προσωπικές σου ανάγκες.

Μια συνεδρία Floating μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα από μια απλή χαλάρωση. Όπως οποιοδήποτε άλλο συνήθειο, πρακτική ή διαδικασία θα σου πάρει κάποιο χρόνο για να ανακαλύψεις τον βέλτιστο ρυθμό, τα εργαλεία και την κατάλληλη ροή για σένα και την δικιά σου ζωή. Όταν βρεις το τι και το πως δουλεύει καλύτερα, τότε θα μπορείς να έχεις και το μέγιστο όφελος από τα float σου και ακριβώς εκείνη τη στιγμή που το χρειάζεσαι περισσότερο.

Επιπλέον - και σε συνδυασμό με την δική μας εμπειρία καθοδήγησης - θα έχεις όλα τα ιστορικά στοιχεία και τις ικανότητες προσαρμογής που θα χρειάζεσαι για “να οδηγηθεί το εσωτερικό σου παιχνίδι σε άλλο επίπεδο”.

Παρακάτω σου έχουμε μια λίστα από προτάσεις για δοκιμάσεις στα επόμενα float σου για να αρχίσεις τον πειραματισμό:

1. Αναπνοή και διαλογισμός

Δοκίμασε να ακολουθήσεις για λίγο την ανάσα σου. Παρατήρησε τον τρόπο που αναπνέεις χωρίς να κρίνεις όμως εάν είναι “σωστός” ή “λάθος”. Επέτρεψε στον εαυτό σου να είσαι εσύ και απλά, με πολύ μαλακό τρόπο, παρατήρησε την ανάσα σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να βρεθείς σε μια βαθύτερη εσωτερική κατάσταση ηρεμίας και εσωτερικής διαύγειας.

2. Ευλιγισία και ευθυγράμμιση

Βελτιστοποίησε το πως λειτουργεί το σώμα σου με το να κάνεις κάποιες διατάσεις πριν ή/και μετά το float. Καθώς το σώμα σου αποσυμπιέζει, σου δίνεται μεγαλύτερη δυνατότητα να διορθώσεις την δομή και την ευθυγράμμιση του και να το βοηθήσεις να θεραπευτεί.

3. Ενεργή και αντανακλαστική σκέψη

Χρησιμοποίησε το float σου για ενεργή σκέψη και για να βρεις λύσεις για ένα πρόβλημα εστιάζοντας την πρόθεση σου γραπτώς πριν μπεις στην κάψουλα. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια δέσμευση να αναλογιστείς κάτι συγκεκριμένο ή να πυροδοτήσεις την δημιουργικότητα σου σε σχέση με κάποια ζητήματα που καλείσαι να διευθετήσεις στη ζωή σου.

4. Timing

Πειραματίσου με τις χρονικές στιγμές που κάνεις τα Float σου (πρωί, μεσημέρι, απόγευμα, βραδάκι κλπ). Για παράδειγμα, το πρωί το floating μπορεί να σε κρατήσει ήρεμο και ενεργό κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το απογευματάκι μπορεί να σε αποφορτίσει και να σε βοηθήσει να έχεις ένα ωραίο ύπνο το βράδυ. Βρες τις κατάλληλες ώρες για εσένα και θυμήσου εάν συζητάς με φίλους πως ο καθένας μας λειτουργεί διαφορετικά.

5. Ημερολόγιο

Άρχισε να κρατάς ημερολόγιο. Η θεραπεία επίπλευσης παρέχει ένα ιδανικό περιβάλλον για βαθιά αντανακλαστική σκέψη και σκέψη με πρόθεση. Μπορείς εάν θες μετά τo κάθε float σου να καταγράφεις πράγματα, είτε σε σχέση με το τι βίωσες ή και όποιες “εύρηκα” στιγμές μπορεί να προέκυψαν εντός ή εκτός κάψουλας.

6. Πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα

Μεγιστοποίησε την φροντίδα προς τον εαυτό σου με το να συμπεριλάβεις ένα πρόγραμμα γυμναστικής ή γιόγκα την ίδια μέρα με το float σου. Εκμεταλλεύσου το πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα που μπορεί να προκύψει από διαφορετικές δραστηριότητες ευεξίας μαζί.

7. Προγραμματισμός

Κλείνε με σχέδιο τις συνεδρίες σου στα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα που δουλεύουν καλύτερα για σένα. Είναι εύκολο να εγκαταλείψεις τις ρουτίνες ευεξίας και φροντίδας σου, ιδιαίτερα σε περιόδους που τις χρειάζεσαι περισσότερο. Ξεκίνα τον προγραμματισμό της εβδομάδας σου βάζοντας στο πρόγραμμά σου πρώτα τις ώρες που θες να αφιερώσεις σε εσένα και μετά προσάρμοσε το πρόγραμμα αναλόγως. Έτσι θα έχεις μια καλύτερη σωματική και κυρίως πνευματική υγεία.

Με τόσα οφέλη που μπορεί να σου προσφέρει η θεραπεία επίπλευσης, είναι σημαντικό να δοκιμάζεις πραγματάκια και ιδέες όπως τα παραπάνω - ή/και άλλα. Μέσω του πειραματισμού θα φτάσεις να κερδίσεις πράγματα πέρα και πάνω από αυτά που θα προσδοκούσε να λάβει ακόμα και ο πιο αισιόδοξος πρωτάρης floater.

Αν από την άλλη έχεις κάποιες ιδέες δικές σου και θέλεις να τις μοιραστείς στείλε μας ένα μήνυμα ώστε να τις προσθέσουμε στη λίστα.

Cosmic Float Center

Στα Cosmic Float Center διαθέτουμε το i-sopod Flotation Tank - την τεχνολογικά ανώτερη κάψουλα επίπλευσης στον κόσμο - και σου παρέχουμε ένα περιβάλλον 5 αστέρων για την συνολική χαλάρωση και ανάκαμψη σου.

Νιώσε μια πρωτόγνωρη εμπειρία χαλάρωσης κάνοντας Floating μέσα στην απόλυτη ησυχία. Απόκτησε γαλήνη και καθαρή σκέψη θεραπεύοντας σώμα και πνεύμα, και ανανέωσε τον εαυτό σου έτσι όπως μόνο έχεις ονειρευτεί να ανανεώνεσαι.