Floating και διαλογισμός

Βαθιά μέσα σε "Θήτα"

Η θεραπεία επίπλευσης και ο διαλογισμός βαδίζουν χέρι-χέρι και συμπληρώνουν με φυσικό τρόπο το ένα το άλλο. Και τα δύο έχουν να κάνουν με το να βρεις την ηρεμία μέσα στο μυαλό σου, και στα δύο επίσης έχουν πιστωθεί απίθανα οφέλη όπως η μείωση των επιπέδων του στρες και του άγχους.

Το Floating δρα σαν “βοηθητικός τροχός” για ένα αρχάριο στον διαλογισμό, και μπορεί επίσης να βοηθήσει και τον πιο πεπειραμένο διαλογιστή να εμβαθύνει ακόμα περισσότερο την πρακτική του και να φτάσει σε υψηλότερα επίπεδα εσωτερικής γαλήνης και ηρεμίας.

Τι είναι ο διαλογισμός;

“Στον ακλόνητο νου όλο το σύμπαν παραδίνεται ” -Lao Tzu

Ο διαλογισμός είναι μια πρακτική (ή ένα σετ πρακτικών) που έχει ασκηθεί για χιλιάδες χρόνια από τους ανθρώπους σε πολυάριθμες παραδόσεις και κουλτούρες, και σε πολλές διαφορετικές μορφές. Η σημασία του μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πλαίσιο αλλά εν γένει αποσκοπεί στο να επέλθει ο νους μας σε μια διανοητικά σαφή και συναισθηματικά ήρεμη εσωτερική κατάσταση.

Τεχνικές του διαλογισμού όπως ο συγκεντρωτικός διαλογισμός και το mindfullness έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλής στις σύγχρονες κοινωνίες. Και όχι άδικα, καθώς λειτουργούν ως καταπληκτικά αντίμετρα στην καταιγιστική και ψυχοφθόρα πληροφορία που “βομβαρδίζει” τον άνθρωπο καθημερινά και τον στερεί από το κληρονομικό δικαίωμα του, ψυχικής γαλήνης και ηρεμίας.

Επίσης, διάφορες τεχνικές τις σύγχρονης ύπνο-θεραπείας περιγράφονται πολλές φορές ως “Guided Meditation” (καθοδηγούμενος διαλογισμός), καθώς ο υπνοθεραπευτής χρησιμοποιεί τις ίδιες καταστάσεις συνείδησης που επιδιώκονται και κατά τον διαλογισμό προκειμένου να ασκήσει βαθύ προγραμματισμό και να επιτύχει αλλαγή συμπεριφοράς στους ασθενείς του.

Το αντικείμενο του διαλογισμού βρίσκεται κάτω από συνεχή έρευνα και έχει διασυνδεθεί με πολλαπλά οφέλη όπως: την μείωση του στρες, του άγχους, της κατάθλιψης, του πόνου, την ενδυνάμωση συναισθημάτων ειρήνης και ευεξίας, και την ενίσχυση της αντίληψης, της προσοχής, της συγκέντρωσης, της μάθησης και τις μνήμης.

Καταλαβαίνουμε ότι τα παραπάνω είναι μια ανεπαρκής περιγραφή του αντικειμένου και σίγουρα υπάρχουν πολλά πράγματα να διαβάσεις στο internet και στη σχετική βιβλιογραφία. Όμως αυτό δεν είναι ένα άρθρο για το διαλογισμό. Είναι ένα άρθρο για το πως το Floating μπορεί να συμπληρώσει και να ενισχύσει την πρακτική του διαλογισμού.

Αν λοιπόν είτε ήδη ασκείς είτε σκοπεύεις να ασκήσεις την πρακτική του διαλογισμού, διάβασε παρακάτω για το πως η επίπλευση σε ένα περιβάλλον χωρίς εξωτερικά ερεθίσματα θα μπορεί να επιταχύνει και ενισχύσει τα αποτελέσματα της πρακτικής του διαλογισμού.

Πώς το Floating εμβαθύνει το διαλογισμό

Το Floating και διαλογισμός μοιράζονται πολλά από τα ίδια οφέλη γιατί λειτουργούν ως προς το ίδιο σκοπό: την άρση των αποσπάσεων της προσοχής και την βελτίωση της αυτο-επίγνωσης.

Όπως μπορείς εύκολα να καταλάβεις, επιπλέοντας μέσα σε μία κάψουλα επίπλευσης ειδικά διαμορφωμένη για να εξαλείφει τόσο τα εξωτερικά ερεθίσματα όσο και την πίεση από την βαρύτητα και απ’ οτιδήποτε άλλο έρχεται σε επαφή με το ανθρώπινο σώμα, μπορείς να φτάσεις σε βαθιές εσωτερικές καταστάσεις (τύπου Theta) πολύ πιο εύκολα και πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι σε κανονικές συνθήκες.

Για μία ώρα δεν υπάρχουν κινητά τηλέφωνα, δεν υπάρχει θόρυβος, δεν υπάρχει ψυχοφθόρα πληροφορία οποιασδήποτε μορφής. Το μόνο που υπάρχει είναι  μόνο εσύ, η συνείδηση σου, η αναπνοή σου και το εσωτερικό σου matrix. Μιλάμε δηλαδή για συνθήκες ηρεμίας και ένα περιβάλλον που είναι σχεδόν αδύνατο να παράγεις από μόνος σου.

Το Floating μπορεί να σε βοηθήσει ουσιαστικά να έρθεις σε επαφή με τον εσωτερικό σου κόσμο και να αναγνωρίσεις τη θέση σου ανάμεσα στο όλον. Άνθρωποι που ασκούν την πρακτική της επίπλευσης αναφέρουν ότι μέσα στην κάψουλα υπάρχει τέτοια ηρεμία που μπορούν να ακούσουν ξεκάθαρα από τους χτύπους της καρδιάς τους μέχρι και τη ροή του αίματός τους στον εγκέφαλο.

Καταλαβαίνεις λοιπόν πως το να διαλογίζεσαι σε ένα περιβάλλον όπου το μόνο που υπάρχει είναι η αίσθηση της ύπαρξής σου, και όπου ο χρόνος και ο χώρος είναι σχετικές έννοιες, είναι κάτι το οποίο θα σου προσφέρει μια αξεπέραστης ποιότητα συνειδισιακής κατάστασης είτε είσαι νεοεισερχόμενος/η στο διαλογισμό είτε είσαι  έμπειρος/η.

Επιπλέον, για αυτούς που υποφέρουν από μυϊκούς πόνους ή πόνους στις αρθρώσεις, η αίσθηση της έλλειψης βάρους μέσα στην κάψουλα κάνει τον διαλογισμό πολύ πιο άνετο απ’ το να πρέπει να κάτσει σε άβολες στάσεις όπως π.χ. αυτή του λοτού.

“Mindfullness σε αναβολικά”

Όταν άνθρωποι που ασκούν τις πρακτικές του διαλογισμού σε όλο κόσμο δοκιμάζουν να διαλογιστούν μέσα στην κάψουλα επίπλευσης, λένε ότι βιώσαν μια τέτοια βαθιά κατάσταση συνείδησης που θα θεωρούσαν δυνατή να επιτευχθεί μόνο μετά από 1 ή ίσως και 2 μέρες απομόνωσης και αυτοσυγκέντρωσης, και σίγουρα όχι μέσα σε μία ώρα.

Οι δικοί μας επισκέπτες στο Cosmic Float Center μας λένε ότι τους δίνεται η δυνατότητα “να φτάσουν σε βαθιές εσωτερικές καταστάσεις πολύ πιο εύκολα, και ότι η κάψουλα επίπλευσης είναι το κατάλληλο μέρος για να ανακαλύψει κάποιος τα κρυμμένα συναισθήματα και τις σκέψεις του.

Και μία προσφορά γνωριμίας από το Cosmic Float Center

Νιώθεις περιέργεια για το πως και πόσο η κάψουλα επίπλευσης μπορεί να σε βοηθήσει στην πρακτική του διαλογισμού;

ΟΚ λοιπόν.

Στo Cosmic Float Center σου έχουμε μία καταπληκτική προσφορά γνωριμίας για 3 συνεδρίες Floating με έκπτωση 33% σε σχέση με τον τιμοκατάλογο μας.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις συνθήκες τόσο ιδανικές για να κάνεις διαλογισμό όσο αυτές που σου προσφέρουμε εμείς, αλλά και για να προσφέρεις ταυτόχρονα στον εαυτό σου ένα δώρο με πολλαπλά οφέλη για την υγεία σου.

Μην καθυστερείς λοιπόν. Δες τα πακέτα συνδρομών για Floating και κάνε την κράτηση σου ηλεκτρονικά ή επικοινώνησε μαζί μας για περαιτέρω πληροφορίες. 

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram